Za tri mjeseca izgubila 15 kg: Ovo je recept za zdravo mršavljenje

Nakon što se 25-godišnja Indijka Niriksha Pandey udala, počela je da dobija kilograme koji su se samo gomilali. Ipak, ona nije željela da odustane od sebe, te je odlučila da izgubi kilograme. Ovako je izgledala njena transformacija.

– Nakon udaje sam se ugojila i svi su počeli da me nazivaju debelom slonicom. Moj partner i majka su me stalno kritikovali zbog toga, a najgori trenutak je bio kada sam shvatila da ne mogu više da nosim svoju garderobu. Od XL veličine stigla sam do XXL, ne shvatajući šta se zapravo dešava – istakla je Niriksha Pandey za “Times of India”.

Kako kaže, višak kilograma se odrazio i na njeno zdravlje, osjećala je kako sve više gubi energiju za svakodnevne aktivnosti.

– Tada sam odlučila da uzmem stvari u svoje ruke i uradim nešto po pitanju svoje kilaže. –

Uz odgovarajući plan ishrane, Niriksha je uspjela da za tri mjeseca smrša čak 15 kilograma, te je odlučila da svima otkrije kako je tekla njena transformacija.

Ishrana:

Prije doručka: čaša tople limunade
Doručak: posuda lotosovog sjemena i jedna jabuka
Ručak: pogačica od integralnog brašna i povrće
Užina: voće, badema i 5 pistaća
Večera: 100 ml kokosove vode

A ove savjete je izdvojila za sve ljude koji vode bitku sa kilogramima:

Kuhajte domaću hranu – Nemojte jesti brzu hranu po restoranima
Nemojte spavati poslije obroka.

Na kraju, Niriksha je otkrila da je najvažnije da slušate svoje tijelo: “To će vam pomoći da mentalno, fizički i emocionalno rastete”.

Na pitanje kako da ostanete motivisano, odgovara: “Kako sam se postepeno vraćala u svoju staru garderobu, osjećala sam se bolje. Posebno za garderobu koju volim. Tako da probajte sebe na ovaj način da motivišete, prenosi B92.