Za sve zaposlene žene: Našminkajte se za nekoliko minuta!

Svaka mama ima veoma malo vremena za sebe, ali to ne znači da bi trebalo da se zapostavi. Evo nekoliko savjeta kako na veoma brz način da se našminkate i izgledate svježe cijeli dan.

Biti mama znači nemati dovoljno vremena za sebe. Ali ne brinite, niste same i druge mame su usavršile način sređivanja za samo nekoliko minuta!

Znamo da je jedan od najvećih problema mama koje rade to što nemaju dovoljno vremena da se spreme za posao ili bilo kakav drugi izlazak. Ako stignete da upristojite garderobu, često se desi da za šminku vremena više nema. Sajt Yumama.com je za vas izdvojio pet jednostavnih koraka kako da postignete neutralni mejkap za samo nekoliko minuta i svom licu date svježinu.

1. korak: Podloga

Nanesite podlogu za puder na cijelo lice i sačekajte pola minuta da kože lijepo upije. U slučaju da ne koristite podlogu, nju može da vam zamjeni i lagana dnevna krema za lice.

2. korak: Korektor

Korektor za podočnjake predstavlja nešto što svaka mama, posebno ona koja ima bebu, mora da ima među svojom šminkom. Kada birate boju, obratite pažnju da izaberete onu najsličniju vašem tenu. Nanesite po jednu liniju korektora ispod očiju, zatim domalim prstom polako utapkajte u predjelu podočnjaka.

3. korak: Puder

Sljedeći korak predstavlja nanošenje tečnog pudera. Za njega važi isto pravilo kao i za korektor, birajte u tonu najsličnijem vašoj koži. Stavite po malo na obje šake pa razmažite po cijelom licu. Vodite računa da ne ostanu linije na prelazima, pošto će djelovati neuredno.

4. korak: Rumenilo

Kako biste postigli svežiji izgled, birajte rumenilo u blijedo roze boji. Četkom za rumenilo ga nanesite u predjelu jagodica, ali ne previše visoko. Istu boju ruža, ili balzama nanesite i na usne. Efekat će biti nevjerovatan.

5. korak: Maskara

Kada ste kompletirali lice, posljednje što treba da uradite jeste da izvučete trepavice maskarom. Kupite izrazito crnu za što bolji efekat, i u tri pokreta spremni ste za polazak!