ZA SUHU KOŽU NAPRAVITE SAMI ULJE OD LAVANDE

Mnogi od nas oduševljeni su mirsiom lavande i koriste mnoge kozmetičke proizvode sa mirisom ljubičastog bilja, a za ljubitelje prirodnih proizvoda za njegu, donosimo recept za ulje od lavande, pogodno za suvu kožu, koje mogu napraviti sami.

Ulje za tijelo od lavande

Koristi se za ublažavanje grčeva i nervoze kao i za njegu i obnovu kože. Kao baza najčešće se koristi maslinovo ili suncokretovo ulje. Maslinovo ulje za razliku od suncokretovog puno se teže upija u kožu, ali suncokretovo nije toliko hranjivo kao maslinovo, pa je na vama da izaberete.

Sastojci:

– bazno ulje (maslinovo ili suncokretovo)

– cvjetovi lavande

Priprema:

Čistu teglicu ili drugu staklenu bočicu napunite cvjetovima lavande do 2/3 njenog kapaciteta, pa je do vrha prelijte uljem. Teglicu stavite na sunčano mjesto te je narednih mjesec dana svaki dan lagano promućkajte. Nakon mjesec dana ulje procijedite kroz gusto sito ili gazu, čime ćete dobiti čisto ulje bez ostataka bilja.

Savjet:

Poželjno je nakon dva do tri dana ulje bez mućkanja još jednom procijediti kako bi se izbjeglo mutno ulje s talogom. Dobijen proizvod čuvajte na tamnom i hladnom mjestu i iskoristite u roku od godinu dana.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!