Za spavaću sobu u kojoj vlada pozitivna energija: Ove stvari se ne smiju nalaziti ispod kreveta

Stvari ispod kreveta svojim vibracijama utiču na vašu energiju i na različite aspekte vašeg života, poput zdravlja, napretka, odnosa, a utiču čak i na vašu sreću.

Pripazite da stvari koje ćete staviti ispod kreveta budu čiste i povezane sa spavanjem. Isto tako, potrebno je energetski čistiti spavaću sobu te održavati čistoću prostorije.

Kada dom čistite od negativne energije, obavezno se posvetite i krevetu – posebno prostoru ispod njega. Čišćenje prostora najdjelotvornije je kada palite žalfiju, tamjan, bosiljak ili pomorandžinu koru.

Neke stvari nikada ne biste trebali držati ispod kreveta, a posebno izbjegavajte sljedeće:

Stvari koje nose ružna sjećanja – njihova je energija nastala iz negativnih emocija koje pobuđuju u vama, a ta će se negativnost brzo “prilijepiti” za vas.

Pokloni ili fotografije iz bivših veza – prošlost treba da ostane u prošlosti, a držanje takvih stvari pod krevetom može prouzrokovati disbalans u vašoj sadašnjoj vezi.

Stara, oštećena odjeća i obuća, kao i prljave stvari – možda mislite da bi vam nešto od toga moglo zatrebati, ali takve stvari crpu životnu energiju.

Potpuri i ostale mrtve biljke – mrtve biljke šire mrtvu energiju. Dakle, umjesto da vam soba ugodno miriše, možete privući bolest.

Slomljeni ili oštećeni predmeti – stvari koje su slomljene imaju oštećenu energiju i samim time su štetne. Takvi predmeti negativno utiču na sreću i privlače nesreću.

Stare sprave – ne samo da su stare i beskorisne, već i odgovaraju elementu Metala, a držanje takvih predmeta pod krevetom može u vaš život privući strah i situacije nad kojima nemate kontrolu.

Sve u svemu, sve što pospremate pod krevet, a nije namijenjeno krevetu (poput jastuka, ćebeta, prekrivača i slično), negativno utiče na vas. Poštujte svoj krevet jer je to mjesto na kojem nadoknađujete energiju i iscjeljujete se.