Za ravan i zategnut stomak dovoljan vam je samo konac! (VIDEO)

Običan konac, vezan oko struka, pomaže čovjeku da dostigne zategnut trbuh! Vodeća britanska fizioterapeutkinja Sammy Margo tvrdi da njena jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata s manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Fizioterapeuti su pronašli novi način koji će pomoći da vaš stomak drži ravnim i zategnutim. Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čovjeku da dostigne zategnut stomak! Po mišljenju stručnjaka, konac nas neprestano podsjeća da zatežemo mišiće stomaka.

Vodeća britanska fizioterapeutkinja Sammy Margo tvrdi da konac vezan oko struka, stalno opominje čovjeka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića. Ona savjetuje:

“Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovici uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osjetite. Pritisak konca stalno će vas podsjećati na neophodnost zatezanja mišića. Radit ćete to tokom cijelog dana: šetajući, stojeći, sjedeći, za vrijeme posla i kod kuće. Pokušajte ne skidati konac, koliko dugo možete izdržati. On će vam osigurati ravan stomak i poboljšati držanje tijela.”

Ovakve vježbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo učinkovitije od vježbanja tri puta sedmično.

Sammy Margo tvrdi da njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata s manjim psihološkim i fizičkim troškovima.

Unutarnji stomačni mišići, vjerovatno su jedini u ljudskom tijelu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima, samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vježba koja dovodi do ravnog stomaka.