Za prosperitet i napredak: Ovdje držite knjige u kući!

Ako želite da obezbijedite protok dobre energije u kući, evo gdje treba da postavite policu za knjige po feng šuiju

Mnogi od nas imaju dilemu gdbe da u stanu postave police za knjige, najčešće biraju mbesto koje im preostane nakon što u sobu smbeste one glavne dijelove nameštaja. Međutim, na taj način možete blokirati pozitivnu energiju. Feng Šui učenje najviše pažnje posvećuje orijentaciji u prostoru kako bi se obezbijedio prosperitet i napredak.

Stoga, police za knjige, kao produžetak naše kreativnosti i mašte treba da se postave u svjetlu i prozračnu prostoriju, gdje kreativna energija može da raste i pozitivno da utiče na našu energiju.

Neke od najpoznatijih teorija Feng Šuija koriste kardinalne pravce za kreiranje osam određenih dijelova sobe. Za svaki pravac se kaže da ima jedinstvene kvalitete pozitivne ili negativne energije. U okviru ove teorije, Zapad bi trebalo da bude pravac kreativnosti. Postavljanje police za knjige u zapadnom dijelu sobe povećaće protok kreativne i intelektualne energije.

Ako ste veoma ponosni na svoju kolekciju knjiga, stavite policu u centralni dio doma, kako bi vam donosila radost svaki put kada uđete u sobu. Energija koju osjećate kada vidite istaknutu policu za knjige odraziće se nazad u prostoriju, povećavajući pozitivnu energiju i radost u prostoru. Dobro mjesto je i blizina prednjeg ulaza u kuću. Ova lokacija odražava protok pozitivne energije i podstiče kreativno razmišljanje

U praksi Feng Šuija, nered izaziva negativnu i zbunjujuću energiju, koja može blokirati pozitivan protok energije kroz prostoriju. Ovo se odnosi na nered u prostoriji, ali i na nered na policama za knjige. Stoga, da biste maksimalno povećali protok pozitivne energije, trebalo bi da redovno čistite police i knjige i da se oslobodite onih starih i pocijepanih koje ne koristite. Čuvajući takve knjige dozvoljavate staroj i negativnoj energiji da pusti korijen u vašem životnom prostoru.