Za one koji žele da odjećom sakriju stomak: Koja je odjeća najidealnija?

Ukoliko niste zadovoljni izgledom svog stomaka, uz ove trikove izgledaćete mnogo mršavije!

Mnoge žene se trude da svoj stomak prekriju garderobom, ali većina njih pravi kardinalne greške kada je izbor odjeće u pitanju.

Prva preporuka je svakako zdrava ishrana i vježbanje, pa neće biti potrebe za prekrivanjem stomačica. Ali ako ipak ne možete da budete zadovoljni izgledom svog stomaka, važno je da na pravi način izaberete odjeću.

Prema eksperimentu koji je sproveo “MailOnline”, muškarci vole mali ženski stomak. Oni su prirodni i ljepši nego abs. Ako muška mišljenja nisu dovoljna da vas uvjere, a vi još uvijek želite sakriti stomak ispod odjeće, trebali biste to učiniti na pametan način, inače, postoji šansa da ćete ga učiniti većim.

1. Nosite labavu odjeću! Jednobojna odjeća je najbolji izbor. Tamne boje stvarno izgledaju bolje, ali to ne znači da ne biste trebali nositi pastelne boje kao što su bež, bijela kafa, blijedo-ružičaste … Ipak kroj odjeće je najvažnija stvar. Čvrsta odjeća samo ističe nesavršenosti vašeg oblika. Bolje nositi slojeve bez naglašavanja struka i kukova. Možete nositi i elemente iste boje.

2. Vertikalni ukrasi – pruge. Ako ih baš volite trebali biste razmotriti i širinu pruga i njihovu frekvenciju. Široke pruge mogu vas vizualno povećati pa odaberite odjeću sa uskim i gustim prugama.

3. Da biste skrenuli pažnju sa stomaka, možete istaknuti grudi. Jednostavna, ali zanimljiva odjeća bez dubokog šlica su crne haljine, klasične pantalone, bluze i suknje…Oni koji imaju lijepe noge trebaju ih istaknuti ali ovo ne znači nužno da nosite malenu mini suknju, već suknje ili haljine koje su malo duže od koljena.

4. Kada se radi o haljinama, možete odabrati odjeću sa ravnim rezom. Veliki cvjetovi su pravi izbor. Izbjegavajte haljine na preklop koje ističu upravo problematično područje. Odličan je način da se sakrije stomak nošenje trapezastih haljina bez uskih mjesta. Haljine sa visokim strukom takođe su dobra opcija.

5. Jednobojne košulje i košulje uopšte su takođe izvrstan izbor za zabavni vikend ili čak i posao ako odaberete prave uzorke.

6. Ravne farmerke sa visokim strukom su dobre za vas ali treba biti vrlo oprezan pri odabiru pojasa: ako je prevelik sa velikom kopčom, to će upropastiti vaš izgled jer će privući pažnju upravo na područje stomaka. To bi bilo, priznaćete suprotno onome što želite.

7. Kardigan je univerzalni komad odjeće. Dobro ide sa pantalonama, farmerkama, suknjama i haljinama. To će stvoriti vertikalnu liniju koja će izravnati vaše tijelo.