Za one dane: ženama umjesto tampona nude ljepilo za vaginu – „Mensez ljepljivi vaginalni ruž“.

Doktor Daniel Dops objašnjava da je veoma jednostavno za upotrebu, dovoljno je da ga aplicirate na stidne usne. One će se potom zalijepiti, te spriječiti curenje krvi iz vagine.

U moru izuma namijenjenih olakšavanju menstrualnog ciklusa, pojavila se neobična alternativna tamponima i ulošcima. Riječ je o ljepilu kojim se lijepi vagina.
Doktor Daniel Dops, osnivač firme „Mensez Tehnologies“ patentirao je higijenski proizvod pod nazivom „Mensez ljepljivi vaginalni ruž“. Riječ je o ružu koji predstavlja alternativu klasičnim tamponima i ulošcima.

Doktor objašnjava da je veoma jednostavan za upotrebu, dovoljno je da ga aplicirate na stidne usne. One će se potom zalijepiti, te spriječiti curenje krvi iz vagine.

Kako navodi, ljepilo zadržava znoj i vodu, a jedino propušta urin, te kada žena vrši malu nuždu ljepak će popustiti i samim tim će krv iscuriti.

Ruž je potpuno prirodan i sastoji se od aminokiselina i ulja, a zanimljivo je da nema dokaza da li je Mensez ruž efikasan i siguran za korišćenje. Mnoge žene sumnjaju u njegovo djejstvo, te su istakle da imaju strah da će im se javiti suhoća, iritacije i infekcije vulve, vagine ili mokraćnih kanala.

Ujedno, one zamjeraju doktoru što putem ovog patenta stvara tabu od menstruacije. (aura.ba)