Za nestanak aviona i brodova u Bermudskom trouglu krivi su – “lažni talasi”? (Video)

Trougao površine 700.000 kvadratnih metara, koji se prostire između Floride, Portorika i Bermudskih ostrva, privlači pažnju javnosti više od 100 godina. U tom regionu nestalo je više desetina brodova, aviona i ljudi tokom prethodnog vijeka.

Od podvodnih piramida do vanzemaljskih baza, naučnici i teoričari zavjere su tokom dugog niza godina pokušali da istraže zbog čega se događaju misteriozni nestanci u Bermudskom trouglu.

Istraživači kažu da je moguće da su za to odgovorni talasi visine i do 30 metara. Stručnjaci sa Univerzita u Sauthemptonu veruju da se misterija može objasniti prirodnim fenomenom koji se zove “lažni talasi”.

Istraživači su ponovo napravili čestice čudovišne vode za potrebe dokumentarca “Bermudski trougao Enigma”. Ovi talasi su snažni i mogu biti veoma opasni. Naučnici često ove talase nazivaju “ekstremni olujni talasi”.

Izradili su i model broda koji je nestao 1918. godine, a ta nesreća je odnijela 300 života.

Brod je bio na putu od Bahia u Salvadoru za Baltimor kada je nestao 1918. godine, tokom Prvog svjetskog rata. Olupina i tijela putnika nikada nisu pronađeni.

Sajmon Boksal, naučnik koji se bavi okeanima i zemljom, kaže da u ovoj zloglasnoj oblasti postoje tri velike oluje, koje dolaze iz tri različita pravca i koje stavaraju savršene uslove za lažni talas. Boksal vjeruje da je to objašnjenje za nestanak ovog broda.

Međutim, drugi naučnik iz Australije vjeruje da je razlog za nestanak broda ljudska greška. On smatra da u ovom području nema natprirodnih pojava koje su inspirisale brojne teorije zavjere.