Za najjači prirodni antibiotik potrebna su vam samo ova dva sastojka

Kurkuma je jedan od najrasprostranjenijih začina na svijetu. Uglavnom se koristi u kuhinji zbog jedinstvenog ukusa, ali se već vijekovima koristi u alternativnoj medicini. Njena je boja jedinstvena. Ljudi je najčešće rabe za probavne smetnje, rane, probleme sa želudcem, manje posjekotine i povrede mišića.

Sadrži aktivni spoj – kurkumin, koji može smanjiti upalu, ali i izliječiti mnoge probavne probleme. Kurkumin može pomoći ljudima da spriječe rak.

Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja nam mogu pomoći u borbi protiv brojnih bolesti. Kurkumin može pomoći stanicama da prežive jaku upalu. Također, štiti DNK. Njegova protuupalna svojstva mogu nam pomoći kod osteoartritisa.

Kurkuma s medom pomaže u borbi protiv brojnih bakterija, a sačuvat će dobre bakterije u crijevima.

Sastojci:

1 kašika kurkume u prahu
100 g meda
Priprema:

Pomiješajte sastojke u staklenoj posudi.

Konzumacija:

Uzimajte po kašičicu ove mješavine svakih sat vremena ako ste prehlađeni. Sutradan, uzimajte po kašičicu svaka 2 sata. Sljedećeg pak dana uzmite dozu 3 puta na dan.

Nemojte odmah progutati mješavinu. Neka vam se polako topi u ustima. Svakodnevno možete staviti po kašičicu ove smjese u čaj kako biste imali optimalne rezultate.