Za modrean i privlačan izgled: Tri boje koje trebate nositi ove zime

Sa svakom sezonom u prvi plan izbijaju i nove boje, a ako vam je cilj da i ove zime izgledate moderno, privlačno i urbano, birajte sljedeće tri.

Ružičasta

Ružičasta je samo jedna od prekrasnih boja koje će vam pomoći da uljepšate svaki sumorni i tmurni zimski dan, a ove zime sve nijanse ružičaste veoma su popularne. Možete je u svoj stajling uvrsiti na više načina, a kaput u nekoj od nijansi ružičate samo je jedna od opcija.


Ništa manje nisu popularni ni asesoari u nijansama ružičaste, a s obzirom na to da je u pitanju zimska sezona, nikada nije bilo lakše da razne aseroare uvrstite u svoj stajling i učinite ga upečaljivijim i privlačnijim, bilo da je riječ o šalovima i maramama, šeširima i kapama ili pak rukavicama i torbama.

Najbolje od svega je što su nijanse ružičaste veoma zahvalne za kombinovanje – možete ih kombinovati gotovo sa svim bojama, a najbolje se slažu sa bojama koje nam dolaze iz neutralnog spektra. U tom slučaju, nijanse ružičaste dolaze još više do izražaja, a ništa manje nije popularno i kombinoavanje različitih nijansi ružičaste, a čime se stvara monohromatski stil.

Plava

Plava je najavljena kao boja 2020. godine, a već sada je veoma popularna. A ove zimske sezone možete nositi bilo koju nijansu plave i dobiti veoma moderno i privlačno modno izdanje, bez obzira da li birate malo blaže nijanse plave (kao što su puder plava, nebesko plava ili pastelna plava) ili da se pak odlučite za nešto jače nijanse ove boje (a kao što su kraljevska plava ili indigo plava).

Plava je, takođe, veoma zahvalna za kombinovanje sa svim bojama, sve u zavisnosti od toga kakav stajling želite da postignete i prilike u kojoj ovu boju želite da nosite. Primjera radi, rolku u kraljevsko plavoj veoma dobro možete iskombinovati sa bijelim komadima garderobe, ali nema greške ni ako odlučite da je kombinujete sa žutom ili crvenom, jer na taj način postižete kolor bloking trend odnosno slaganje kontrastnih boja.


Na kraju, dodaćemo i ovo – iako je plava jedna od “uobičajenih” boja, ona vam ipak može pomoći da dobijete veoma moderan i privlačan zimski stajling. Zbog svestranosti kombinovanja, ovo nam je i jedna od najdražih boja, a i jedna je od onih koje možete nositi baš u svim prilikama.

Ljubičasta

Ova prekrasna boja tako je moćna i privlačna, a čini se kako do popularnosti nije došla sve do pada temperatura. Često ćete čuti da je zovu i kraljevska boja, a sigurno je jedna od onih koje će vaš stajling učiniti upečatljivim.


Ono što je odlično kod ljubičaste jeste što ona dolazi u više nijansi, a sve su veoma lijepe, privlačne i ove zime veoma poželjne. Boja ljubičice je spektakularna, boja lavande oduševljava, a boja jorgovana je nježna i idealna za tmurne zimske dane. Da, sve su to nijanse ljubičaste.

Takođe, ljubičastu možete dobro iskombinovati sa mnogim drugim bojama, prvenstveno onima koje dolaze iz neutralnog spektra. Međutim, odvažite se i uradite sljedeće: kombinujte ljubičastu i žutu. Iznenadićete se koliko je ovo moćna kombinacija te koliko se ove dvije boje dobro slažu i nadopunjuju.