Za moderne domaćice: Krastavci iz mašine za suđe

Za vrijeme pripreme zimnice, svaka domaćica ima pune ruke posla. Kako bi domaćicama olakšali posao u nastavku pročitajte jednostavan tradicionalni recept za kisele krastavce i kako da ih pasterizujete pomoću mašine za sudove.

Za jednu teglu od 8 dc potrebno je:

2/3 male šoljice alkoholnog sirća
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Biber, slačica, korijander po ukusu
Voda

Proces

Krastavce naredati u teglu i dodati suhe sastojke i sirće. Nakon toga nalijte vodom. Tegle dobro zatvoriti poklopcima i poredati u mašinu za sudove. Ukljlučiti na 75 stepeni, cijelo pranje, bez deterdženta. Nakon što mašina završi pranje, krastavce ostaviti u mašini 12 sati da se ohlade. Tek tada otvoriti mašinu i izvaditi tegle. Uživajte!

Komentari

komentara

error: Content is protected !!