Za koga ćete se udati: Saznajte uz pomoć prstena, dlake, tijesta, vode ili jajeta!

Vaša životna ljubav čeka da se sretnete, a vi bar malo možete da zavirite u svoju budućnost i otkrijete da li je vaš budući suprug neko iz vašeg okruženja! Mi vam predstavljamo 3 običaja za koje je nekada svaka neudata djevojka znala!

Ako ste zaljubljeni u nekoga i želite da saznate da li ćete ostatak života provesti sa tom osobom, vjeruje se da vam u tom otkriću može pomoći zlatni prsten. Uzmite dlaku iz svoje kose i na nju okačite zlatni prsten, pa stavite dlaku i prsten iznad čaše vode. Vjeruje se da ako prsten udari tri puta u čašu da će muškarac koga ste zamislili postati vaš suprug,

Prema narodnom vjerovanju moguće je da pomoću jedng jajeta otkrijete ime vašeg životnog partnera. Skuhajte jaje i isijecite bjelance na polovinu, a žumance mora da ostane cijelo. Žumance uvaljajte u so i spojite ga sa bjelancetom i na kraju pojedite cijelo jaje. Nakon toga idite na spavanje, a vjeruje se da će vam tada voljeni doći u san.

Ali, jedan od najpoznatijih običaja za otkrivanje vječne ljubavi jeste ritual sa lopticama od tijesta. Napravite od tijesta (voda i brašno) četiri loptice, pa u tri stavite papirić sa imenima svojih simpatija, a četvrtu ostavite praznu. Loptice stavite u ključalu vodu i koja prva izbije na površinu, na njenom papiriću je napisano ime vaše životne ljubavi. Ako je na površinu izašla prvo prazna loptica onda djevojka još uvijek nije upoznala svoju srodnu dušu.(Lovesensa).