Za dvije godine u Americi je ubijeno 77 holističkih iscjelitelja: Ko ubija ljekare alternativne medicine?

Eni Ferbenks, doktorica alternativne medicine pronađena je mrtva u svom stanu zajedno sa beživotnim tijelima njenog muža Džejsona, trogodišnje kćerke i njihovog sina koji je imao samo devet mjeseci. Eni je 77. holistički doktor koji je u posljednje dvije godine pronađen mrtav u svom domu

Eni Ferbenks i sa mužem i djecom

Prije par godina krenuo je crni niz misterioznih smrti ljekara alternativne medicine u Americi. Najprije je u junu 2015. godine ubijeno troje ljekara sa Floride; Džef Bredstrit, Brus Hedendal i Tereza En Sivers, a zatim i Braon Holt, Lajza Rajli i Amanda Kruz. Sumnja se da je broj daleko veći od 77, jer neki nisu „pouzdano“ mrtvi, s obzirom da im tijela nikada nisu pronađena.

 

 Zatvor ili smrt

Četrdesetogodišnja Džastin Damond 15. jula 2017. godine još uvijek je nosila pidžamu kada je tog jutra izašla ispred kuće kako bi pokupila novine. Nakon što je upucana hicem iz vatrenog oružja, umrla je na trijemu svoje kuće u Minijapolisu.  Džastin je bila poznata po promovisanju zdravog stila života i vodila je aktivne kampanje sugerišući ljudima da preuzmu kontrolu nad svojim životima i odbace „Big Pharm“ lijekove koji se generalno odnose na globalnu farmaceutsku industriju i njihove proizvode.

Posebno je zanimljiv slučaj dr. Džefa Bredstrita čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Broud River u Sjevernoj Karolini. Uzrok smrti je prostreljna rana na grudima, ali iz policije su stigle tvrdnje da se radi o samobistvu. Mnogi su nakon njegove smrti posumnjali da je Džef bio žrtva farmaceutske mafije, jer je uspješno liječio više od 1700 autistične djece, pomoću imunomodularnog proteina (GcMAF) koji kao alternativni faktor djeluje na imuni sistem.

Američka agencija za hranu i lijekove nije odobrila GcMAF, pa su agenti tri dana prije nego što je pronađeno Džefovo tijelo dobili sudski nalog za upad u njegovu laboratoriju i kliniku, a sva dokumentacija mu je zaplijenjena. Njegova ljekarska imperija je bila uništena, a njemu samom je prijetilo i do 20 godina zatvora.

 

Ubijena čitava porodica

Prema navodima portala „Collective Evolution“, početkom novembra ove godine ubijen je sedamdeset sedmi holistički ljekar, doktorica Eni Ferbanks, čiji su se tretmani također zasnivali na GcMAF-u.  Eni je pronađena je mrtva u svom stanu zajedno sa beživotnim tijelima njenog muža Džejsona, trogodišnje kćerke i njihovog sina koji je imao samo devet mjeseci.

Ono što je šokiralo njenu porodicu, prijatelje i kolege je činjenica da je policija samo nekoliko sati nakon zločina zaključila da je pokolj počinio Džejson, koji je zatim izvršio samoubistvo. Potparol policije Ben Hoster za medije je izjavio da ne vjeruje da je u slučaj umiješan „neko sa strane“, te da se radi o izolovanom incidentu.

Ipak, oni koji su poznavali porodicu Ferbenks odbacuju ovu tvrdnju i tvrde da je nemoguće ja je Džejson počinio ovaj zločin jer je obožavao svoju porodicu. Laura Ferbenks, Džejsonova sestra medijima je rekla da je Džejson radio sedam dana u sedmici kako bi obezbijedio porodici sve što im treba. Imali su malih finansijskih problema, ali to nikako ne može biti okidač da neko ubije sebe i čitavu svoju porodicu.

U međuvremenu, lokalne vlasti ostaju pri tvrdnji da u ovim ubistvima nije djelovao niko „sa strane“, te da se radi o ličnim tragedijama i slučajevima samoubistva.