Za duhove vrijeme ne postoji: Christopher McDonald, Kaya Jones i Aaron Carter, američke zvijezde sa paranormalnim iskustvima

Njih troje tvrde da su imali posjetitelje s onog svijeta. Njihova iskustva su različita, zanimljiva i stopostotno istinita. Pročitajte njihove ispovijedi

Mlada američka pop zvijezda s početka devedesetih, Aron Karter, doživio je neobično iskustvo sa svojom bakom. Iskustvo je tim više neobično što se desilo nakon bakine smrti.

– Pred samu smrt, a bila je jako bolesna, zamolila me za uslugu. Rekla je: “Duhovi postoje, kad umre, zapali svijeću, doći ću i dokazati ti”!.

– Ne znam je li se baka za vrijeme života bavila okultnim stvarima, ali kad je umrla, zapalio sam svijeću i ona se pojavila. Prvo sam osjetio neki hladan vjetar, a onda se ona pojavila, u svom najljepšem obliku. Rekla je:”Vidiš!”. Nakon toga je nestala. Nakon tog iskustva, zaista sam ubjeđen da duhovi postoje – priča Karter.

 Tajna vrata

Glumac Kristofer Mekdonalds javnosti je zanimljiv po svojim ulogama u čak 85 filmova, ali i po paranormalnom iskustvu koje u zadnje vrijeme prepričava.

– Kad sam imao 15 godina,  otac je kupio novu kuću. Sa braćom sam otkrio neki tajni prolaz ispod tapeta u hodniku. Kad smo skroz odlijepili tapete, našli smo se u nekoj mračnoj prostoriji. Nije bilo ničega sem nekakve čizme. Činilo se nezanimljivim. No, od tada, svako veče su se čuli neki koraci, kao da neko ide tamo amo. Jedne noći sam otvorio vrata i na hodniku vidio crnog dječaka, možda u dobi od sedam godina. Stajao je mirno, gledao me, a onda nestao kroz zid. Trljao sam oči, ubijeđen da sanjam.

– No, nekoliko dana kasnije, vidio sam opet tog dječaka sa starijim čovjekom, vjerovatno njegovim ocem. Na trenutak su me gledali, pa nestali kroz zid. Odmah sam otrčao ocu da ispričam šta sam vidio. On  mi je objasnio da se kuća nalazi na podzemnom putu, kojim su crni robovi prije Građanskog rata bježali sa juga. Zaustavljali su se u toj našoj kući koju su zvali “stanica”. Soba sa tajnim vratima služila im je za skrivanje. U njoj su ipak jednom uhvaćeni otac i sin. Pretpostavio sam da su to osobe koje sam sretao, ali, nažalost, ne znam kakva im je sudbina bila  ni zašto su se pojavljivali. Nakon toga, preselio sam se u solbu na drugoj strani kuće, ali, ti su događaji zauvijek izmijenili moj način razmišljanja – kaže Kristofer.

 Crna Merilin Monro

Kaja Džons, vodeći vokal popularne grupe “Pusiket dols”, u dobi od 16 godina vidjela je kuću u koju se zaljubila. Deset godina kasnije, Kaja je kuću i kupila. Odmah je započela s preuređivanjem…

– Zvala sam rođaka molera i rekla da hoću sve zidove u crvenoj boji. Čim sam to izrekla, svjetla u kući su počela da trepere, a onda je jedna po jedna sijalica eksplodirala. Izgledalo je da se sijalice bune?

– Izignorisala sam to, ali, i narednih dana čudne stvari su se dešavale. Jednom, dok sam bila sama u kući, neko me dozivao. Čudno, bila sam sama, a fino se čulo:”Kajaaa, Kajaa”.

– Sutradan naveče, dok sam surfala internetom, laptop mi je odletio iz ruke i razbio se. odmah sam odlučila – selim se.

– Narednog dana, dok sam čekala kamion za selidbu, srela sam komšinicu i požalila joj se. Ona mi je rekla da je u toj kući umrla Doroti Dendriž, prva afroamerička glumica nominovana za Oskara. Zvali su je Crna Merilin Monro. Od prekomjerne doze droge umrla je 1965. godine. Imala sam osjećaj da živim na groblju, pa sam se iselila…

(aura.ba)