Za dobar imunitet pomiješajte med i kurkumu

Ova mješavina se preporučuje za konzumaciju kod ljudi koji se bore sa bakterijama i virusima. Sjajna je za ojačavanje imunog sistema i spriječavanje pojave raka. Mješavina ima idealne osobine zahvaljujući svojim super-snažnim sastojcima – medu i kurkumi. Mješavina je dobila epitet “zlatna”, jer joj ova dva sastojka daju baš tu boju.

Med je dobro poznat kao jedan od najboljih prirodnih ljekova. Isto to se može reći i za kurkumu. Kada se ova dva sastojka kombinuju, oni imaju antiinflamatorne, antibakterijske i antikancerogene osobine.

Ova mješavina nema nikakve nuspojave. Ona ima mogućnost poboljšanja crijevne flore i cjelokupnog procesa varenja, piše zenskimagazin.rs. Evo recepta:

Potrebni sastojci

    Jedna kašičica kurkume
    100 g organskog meda
    Dvije kašičice jabukovog sirćeta
    Jedna kašičica rendane limunove kore
    Prstohvat crnog bibera

Način pripreme

U jednu posudu sipajte kurkumu, crni biber i jabukovo sirće i dobro promiješajte. Dodajte rendanu limunovu koru nakon toga, i na kraju med. Sjedinite sve sastojke, dok ne dobijate finu smješu. Prebacite je u staklenu posudu, koju ćete potom staviti u frižider.

Način upotrebe

Ako ste prehlađeni ili imate neku drugu infekciju, prva dva dana bi trebalo da konzumirate pola kašičice ove mješavine svakog sata. Trećeg i četvrtog dana treba da uzimate pola kašičice na svaka dva sata, da biste poslije četvrtog dana, tri puta na dan konzumirali istu dozu. Upotrebljavajte sve dok se u potpunosti ne otarasite simptoma.

Za anti-kancerogenu akciju, jačanje imuniteta i poboljšanje cjelokupnog zdravlja, uzimajte jednu kašičicu zlatne mješavine dnevno. Preporučuje se da je uzimate ujutru, jer će tako imati najbolje dejstvo na vaš organizam.

Veoma je važno da ovu mješavinu konzumirate na pravi način. Stavite pola kašičice ili kašičicu (u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete) u usta i sačekajte da se u potpunosti istopi. Nakon što je progutate, sačekajte nekoliko minuta pre nego što popijete bilo koju tečnost. Također, možete koristiti ovu mješavinu kao džem, namazati je na parče hljeba i konzumirati kao doručak. Možete je dodati i svom čaju, ali ne vrućem, jer će ona u tom slučaju izgubiti sve svoje benefite.