Za 1 minut otkrijte da li imate neku bolest: Potrebna vam je samo kašika!

Jednostavan trik s supenom kašikom otkriće vam imate li problema sa zdravljem i bez odlaska ljekaru. Uzmite čistu kašiku i s donje strane stavite je na jezik i malo protrljajte. Stavite je u prozirnu čistu vrećicu i jednu minutu stavite pod jako svjetlo, na sunce ili pod lampu. Nakon minute možete sami “iščitati nalaz”.
Miris

Ako na kašici ne vidite nikakve tragove, poput mrlja, ili ne osjetite nikakav miris, vaše zdravlje je u redu. Ako osjetite jak miris, moguće je da imate problema sa želucem ili plućima. Sladak miris ukazaće na mogućnost da bolujete od dijabetesa, a miris na amonijak ukazaće na probleme s bubrezima.

Mrlje

Ako su se na kašici pojavile bijele ili žute mrlje u debljem sloju, moguće je da je riječ o disfunkciji štitne žlijezde. Ljubičasta mrlja ukazaće na bronhitis, slabu cirkulaciju ili visoki holesterol. Bijela mrlja indikator je infekcije respiratornog sistema, a narandžasta bolesti bubrega.

Imajte na umu da ovaj test ne može zamijeniti ljekarske pretrage, te je tek informativnog karaktera, jer može ukazati na neke zdravstvene problem, zbopg kojih ćete zatražiti ljekarsku pomoć I dopunske pretrage. (aura.ba)