Vukašin D. iz Niša, nakon što je bioenergijom u Sarajevu pobijedio opaku bolest: Kad me nije ubio karcinom pluća, neće ništa!

 U januaru prošle godine, automehaničaru iz Niša, 55-godišnjem Vukašinu D., ljekari su dijagnosticirali karcinom pluća. Proglašen beznadežnim slučajem, nakon desetak dana je Vukašin otpušten iz bolnice. Čudo se desilo kad je Vukašin stigao u Sarajevo…

– Što ljudi znam da je pomrlo, mlađih, starijih ili mojih godina – pola ih je karcinom uzeo sebi. Niko se nije uspio izliječiti. Niko sem mene. Tačno me stid pričati da sam ja ozdravio – reći će nam na početku telefonskog razgovora Vukašin D., 55-godišnji automehaničar iz Niša.

Njemu su ljekari u januaru prošle godine dijagnosticirali karcinom pluća. Nakon desetak dana od hospitalizacije, Vukašin je kao beznadežan slučaj – otpušten kući. A evo kako je sve počelo, prije nego li će Vukašin u Sarajevu pronaći spas.

– Još se osjećam malo iscrpljeno. Ali, kada sam uspio pobijediti zloćudni karcinom pluća, nema razloga da i snagu i vedrinu uskoro ne povratim zar ne – kaže Vukašin?

U Nišu, možda je Vukašin prvi izliječeni slučaj od karcinoma. Kod Ramiza Imamovića, sarajevskog čudotvorca, ko to više broji. I gori slučajevi su riješeni sa samo nekoliko bioenergetskih tretmana.

– Počelo je s umorom neobjašnjivim. Tačno mi je imunitet kopnio. Nemoć sam najveći osjećao u kostima. Pa onda česte glavobolje. Slabo sam jeo.

Za svega dva mjeseca, na očigled ljekara i porodice, karcinom ga je doslovno „prepolovio“. Izgubio je preko 20 kilograma, nije imao snage da se sam presvuče… Svi su mislili da je kraj!

– Doktor je mom bratu rekao da mogu živjeti još maksimalno šest mjeseci. Kasnije, ljekaru sam rekao da bih volio probati sa alternativnom medicinom.

– Probaj šta hoćeš, nemaš šta izgubiti. Lijeka nema, rak je uznapredovao, metastaze su već prisutne i na kostima…glasio je odgovor.

No, nakon otpuštanja iz bolnice s dijagnozom karcinom pluća sa metastazama na bubrege i kosti, Vukašin se zaputio u Sombor, kod neke čuvene travarke. Od njenih je čajeva samo povraćao, pa se s psovkom prisjećao onih riječi kako nema šta izgubiti.

– Bilo je, bogu dušu – bog je neće. Nikad ništa betnije nisam probao – šali se Vukašin.

Danas kad je sve prošlo, kaže da ne zna ni od čega je obolio. Ne puši, ne pije, jede umjereno…

– Možda su krivi ispušni plinovi iz starih automobilskih motora. Ne znam, nije sad bitno. Bitno je da sam nakon samo nekoliko bioenergetskih tretmana slikao pluća. Vidjela se samo jedna manja mrlja. Kilogrami su se vratili, smisao za humor, apetit. Nastavio sam ići u Sarajevo sve dok i te mrlje nije bilo. Danas u šali znam reći – kada me nije ubio karcinom pluća, baš ne znam šta bi drugo moglo…

Šta ne liječim?

Jedino stanje gdje ne mogu djelovati uspješno je urođena epilepsija. Kod stečene lijeka ima, kad neko naprimjer osoba usljed zadobivene psihičke ili fizičke traume zadobije stanje koje medicina oficijelna takođe naziva epilepsijom. Takva stanja tretiram uspješno, bez problema.

Komentari

komentara