Vrijeme je za provjerene tretmane: Očistite debelo crijevo

1. Za ovaj recept biće vam potrebni sljedeći sastojci: po pola kilograma svježe šargarepe i svježe cvekle, kašika meda.

Priprema: Uzmite pola kilograma svježe šargarepe i isto toliko sirove cvekle. Povrće sitno nasjeckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac. Prelijte prokuhanom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu šaku sjeckanih suvih kajsija i suhog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Odmah zatim skinite lonac s vatre.

Kad se malo ohladi, dodajte u to jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suhom mjestu. Nakon toga tečnost dobro istisnite i procijedite. Tečnost ćete da pijete, a ostalo možete da iskoristite za kulinarske svrhe. Ovo je količina za otprilike dva dana kure.

Konzumiranje: Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno prije obroka. Čišćenje crijeva pomoću ovog recepta neka traje mjesec dana. Nakon toga, crijeva su preporođena. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.

2. Po supenu kašiku sitno isjeckanog lista i cvijeta hajdučice, lista i cvijeta kičice, korijena vodopije, lista peršuna, lista rastavića, lista matičnjaka, lista breze i dvije supene kašike lista i cvijeta kantariona izručiti u 1,6 l ključale vode. ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti i zasladiti medom po želji. Piti u toku dana.

3. Dvije supene kašike sitno iscjekanog lista i cvijeta dimnjače i supenu kašiku vodopije izručiti u 7 dl ključale vode. Ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti i zasladiti medom. Piti po 2 dl prije doručka, ručka i večere. Svaki put u šolju staviti po supenu kašiku polena. Dnevna doza polena treba da iznosi 20 grama.

4. Dvije supene kašike lista i cvijeta kantariona, lista i cvijeta hajdučice i po supenu kašiku lista bokvice, lista matičnjaka, lista žalfije, lista nane i lista koprive izručiti u 1,2 l ključale vode. ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti i piti po želji.

5. Po dvije supene kašike sitno isjeckanog cvijeta bijelog sljeza, borovih iglica i po supenu kašiku lista i cvijeta kantariona, lista koprive, lista ranjenika, lista nane i lista žalfije izručiti u 1,6 l proključale vode. ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti i zasladiti medom, pa piti u toku dana.

6. Četiri supene kašike sitno sijeckanog rizoma pirevine, dvije supene kašike lista i cvijeta kantariona i po supenu kašiku lista i cvijeta hajdučice, lista i cvijeta kičice, lista koprive i lista bokvice izručiti u 1,6 l ključale vode. ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti, zasladiti medom i piti u toku dana.

7. Dvije supene kašike sitno isjeckanog lista ranjenika i po supenu kašiku lista koprive, lista kupine, lista i cvijeta hajdučice, lista i cvijeta kantariona i borovih iglica izručiti u 1,6 l ključale vode. ostaviti poklopljeno 90 minuta, procijediti, zasladiti medom po želji i piti u toku dana.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!