VRIJEME JE ZA PROLJETNO BUĐENJE ORGANIZMA!

proljeceHladno vrijeme i male količine sunčeve svjetlosti tokom razdoblja zime mogu vrlo nepovoljno utjecati na zdravlje organizma. Sunce se napokon vratilo, i ukoliko još niste, krajnje je vrijeme da se razbudite i krenete u nove pobjede.

Kako? Na način da slijedite sljedeća pravila:

1 savjet: Izbjegavajte namirnice koje sadrže gluten i soju

Ukoliko u vašu prehranu neko vrijeme nećete uključivati namirnice koje sadrže gluten i soju postoji vjerojatnost da ćete ustanoviti kako su vam određene namirnice do sada stvarale probavne nelagode kojih možda i niste bili svjesni.

2. savjet: Izbjegavajte unos alkohola

Iskoristite proljeće kako biste pročistili vaš organizam od svih tvari koje na njega nepovoljno utječu te ga opterećuju. Vrijeme koje biste nakon konzumacije alkohola proveli u mamurluku nastojte iskoristiti za boravak u prirodi.  U svakom slučaju, vaša će vam jetra biti zahvalna.

3. savjet: Birajte organsku hranu

U što većoj mjeri nastojte konzumirati organsku hranu. Kvalitetne namirnice pružit će vam potrebne nutritivne vrijednosti zbog kojih ćete biti u mogućnosti živjeti aktivno.  Organskim voćem i povrćem pružit ćete vašem organizmu poželjne nutritivne vrijednosti te istovremeno predah od pesticida.

4. savjet: Konzumirajte više voća i povrća

Raznoliko voće i povrće stiglo je na tržnice te police prehrambenih trgovina.
Birajte raznoliko svježe voće i povrće iz razloga što je većina bogata antioksidantima koji će blagotvorno djelovati na čišćenje vašeg organizma od štetnih tvari i toksina.

5. savjet: Konzumirajte zdrave masti

Konzumacijom zdravih masti koje se, između ostaloga, nalaze u kokosu, bademima, orasima, indijskim oraščićima, jajima i maslinama blagotvorno ćete djelovati na lučenje hormona u vašem organizmu, a koji utječu na sve njegove funkcije.

6. savjet: Konzumirajte probiotike
Mikrobi koji žive u probavnom sistemu utječu na opće zdravstveno stanje organizma.

Probiotici bi posebno trebali biti nezaobilazna komponenta vaše prehrane ukoliko ste u zimskom razdoblju uzimali antibiotike.

7. Boravite u prirodi
Iskoristite lijepo vrijeme kako biste vašem tijelu priuštili dovoljne količine svježeg zraka te vitamina D. Na svježem zraku možete trenirati, ali i konzumirati zdrave obroke.

 (lifehack.org/D.K./aura.ba)