Vrijeme je za buđenje: Pet signala da su na pomolu velike promjene

Kada vam počnu smetati male stvari u životu koje vam nikad prije nisu smetale, znajte da promjena dolazi

Često i kada mislimo da su naši životi postali potpuno zbrkani, to je zato što se sve preustrojava kako bi se uskladilo s našim pravim namjerama i željama.

Sve što vam se ne sviđa postalo je nepodnošljivo

Ne postoji ništa slično osjećaju razdražljivosti. Dolazi niotkuda, poput komaraca u noći, uzrokujući svrbež koji vas muči sve dok ne povrijedite kožu. Kada vam počnu smetati male stvari u životu koje vam nikad prije nisu smetale, znajte da promjena dolazi.

Osjećate se izgubljeno

Najbolji način da pronađete sebe je da se izgubite. Svi smo čuli za tu izreku.
Ipak, to zvuči malo naopako, sve dok … ne uspemo shvatiti zašto. Kada se izgubite, nemate smjer, a kada nemate smjer, nemate želju. Kada nemate želju, nemate potrebu za ničim, a kada nemate potrebu za ničim – tada vaša duša govori.

Izlazite iz inkubatora

Jeste li ikada uočili da su određeni periodi vašeg života u potpunosti nabijeni avanturama, zabavom s prijateljima i porodice do tačke u kojoj se osećate da jedva možete držati korak s tim? A ostatak godine je obilježen izolacijom, introspekcijom i pomalo (ako ne i u potpunosti) depresijom? Dužina tih ciklusa može varirati, ali svatko od nas prolazi kroz ove pomake momentuma tokom našeg života. Ti pomaci su kao ritam pulsirajućeg srca, a kako se krećemo kroz život u ritmu tog bubnja, nađemo se na trenutke začahureni i introspektivni, otvoreniji sa svijetom koji je van tog ritma. Ovi ciklusi su potrebni kada nastojimo formulisati našu perspektivu svijeta. To bi značilo da ste uzeli vrijeme da napunite baterije, pregledate i ponovno ocijenite stvari, kako bi se usmjerili na novi cilj, novi smjer i novi život.

 

Istovremeno se osećate prepadnuto, uzbuđeno i uznemireno

Vaša etapa inkubatora i ozdravljenja je završila svoj ciklus i dobili ste novi smjer, šta je sljedeće? Kada je nešto zastrašujuće i uzbudljivo … samo trebate to učiniti. U ovom trenutku možete osjetiti da će se nešto veliko dogoditi i gradi se momentum. Nemate pojma šta očekivati, ali samo znate da ste na pravom putu i ne možete dočekati ono što je na kraju tunela. Nema smisla smišljati stroge planove u ovom trenutku, jer će vjerovatno biti odgođeni ili otkazani i samo ćete sebi uzrokovati nepotrebnu gnjavažu. Vaša namjera je postavljena, ali se energije još uvijek usklađuju dok se mnoštvo vjerovatnih ishoda razvija. Svaki od njih treba istražiti prije nego što se odlučite na izbor koje je učinilo vaše više sebstvo. Budite strpljivi u tom periodu, ostanite otvoreni i idite uz struju dok se staza postavlja. Ovo je uzbudljivo vrijeme!

Sinkroniciteti

Nema ništa ljepše od suptilnih dokaza iz svemira da ste na pravom putu. Sinkroniciteti služe kao meka uvjeravanja da su vaše misli i djela usklađeni s vašim višim dobrom. Kada se velike promjene odvijaju, pojavljivaće se serije broja 5 gde god da pogledate. 5 – ice su najjasniji znak da se trebate pripremiti, jer prolazite kroz promenu koja će vas protresti do vaše srži. Na promjenu nikada ne treba gledati pozitivno ili negativno, ona je jednostavno potrebna. 05:55: Vreme je za buđenje, Neo.