Volite se i bez kose, budite nježne prema sebi: Poruka ženama koje zbog hemoterapije ostaju bez kose

Sarajka Adela Mahmutović, stilista, modni dizajner i uspješna ekonomistica, s Aurinim je čitateljima svojevremeno podijelila priču, vrlo nesvakidašnju, o borbi s rakom. Izjavila je tada kako joj Vortex pomaže da nadjača bolest.

– Vortex nije sekta, to je uprošćeno zakon privlačenja. Kakve su vam misli takav vam je život. Ako se prepustite u mislima bolesti, ona će vas nadjačati. Mnogi me pitaju kako izgledam tako zdravo, kako mi se na licu ne vide znakovi umora, terapija, operacija!? Moj odgovor je uvijek isti – ne želim da se vidi, jer ja u svom Vortexu nisam bolesna osoba, ja sam apsolutno zdrava. Mnogi dušebrižnici koji i pored zdravlja ne mogu biti kao ja, pitaju se i vrište iznutra kako mi je lice tako lijepo, kako mi je koža čista, kako nisam prolupala od bolesti, zašto mi treba da upišem doktorski studij, itd. A nadasve naravno, hrane se sujetom, tračare mi iza leđa da sam takva zahvaljujući hijaluronima, botoksima i čemu sve ne. Jedino još po njima nisam probala žablju mokraću – kaže Adela za Auru.

Akao osoba s “iskustvom” kad je u pitanju rak i hemoterapije, Adela je svakako osoba koja može i smije govoriti na ovu temu. Danas je putem svog FB profila uputila poruku, kako kaže, prvenstveno ženama, “žrtvama” hemoterapije.

“Budimo lijepe sebi…Duga kosa, lokne, hm, kad se samo sjetim…mogla sam obući vreću na sebe, ali kosa je bila dovoljna da budem primijećena gdje god se pojavim…Ko god misli da je lako obrijati glavu na 1 mm grdno se vara…Nije lako! I da, koja god djevojka misli za sebe da je najljepša, pri tome ima dugu kosu, pojačanu dodatno ekstenzijama i čudima, samo neka obrije glavu. Moja poruka je važna i prvenstveno je šaljem ženskoj populaciji koja se mora suočiti sa prvim opadanjem kose zbog kemo terapije…Ljepota je u oku posmatrača, a ne nužno parola… Budite nježne prema sebi. Zagrlite se. Pogledajte u ogledalo svako jutro i recite sebi koliko ste divne…Hrabre. Snažne. Majke ste već ili buduće. Nekome ste sestre, supruge, unuke. Ne zaboravite na armiju ljudi koja stoji iza vas, imali loknice ili bili bez njih!!

Volite sebe sa ili bez kose. Jer niste obrijali dušu, niti kafenisali sa Luciferom zbog nedostatka dlaka na glavi… P.S. ja hrabriju od sebe još ne upoznah…

Povezani tekstovi: Raka više nema!

(aura.ba)

Komentari

komentara