VOLITE NOVAC, ALI ON BJEŽI OD VAS: Kako da skinete lošu karmu?

Kako da se riješite loše novčane karme – jednostavni koraci koji vam mogu donijeti željeno bogatstvo!

Da li vam se ponekad čini da uprkos svim naporima i uloženoj energiji novac ne ulazi u vaše ruke? Ako se kod vas pojavljuju stalno novi troškovi, dugovi, izliv novca, možda je uzrok izazova u novčanoj karmi.

Određivanje vaše novčane karme je vrlo jednostavno – za ovo samo treba da analizirate svoju finansijsku situaciju u posljednjih nekoliko godina i zapitate se: šta se promijenilo nakon nekoliko godina? Da li se moja finansijska situacija poboljšala?

Ako se u posljednjih nekoliko godina vaša finansijska situacija nije poboljšala, uprkos vašim naporima, stalno ste zabrinuti zbog finansijskih problema, dugova i osjećate da novac ne želi da ide u vaše ruke, onda ima smisla da očistite svoju karmu na polju finansija.

Kako nastaje loša novčana karma?
Ako je osoba odrasla u siromašnoj porodici, ne pokušava da ispravi ovu situaciju i dozvoljava sebi da živi onako kako žive njegovi roditelji. Ako čovjek od djetinjstva stalno čuje negativne stavove o novcu: “Nemamo novca”, “Svi bogati ljudi su prevaranti”, “Niko nema novca, pa ni mi.” itd. Ako čovjek ne poštuje novac, smatra ga lošim, odbija.

Loša novčana karma nastaje i kada je osoba ljubomorna na uspješne ljude i zavidna, kao i kada osoba izbjegava ili ne koristi pokušaje da poveća svoj profit. Ako čovjek sebe smatra nedostojnim velikog novca, ne vjeruje u svoje sposobnosti i mogućnosti.

Ova lista može da se nastavlja u nedogled, ali glavni razlog je kada osoba izgradi pogrešan odnos sa novcem na energetskom i psihološkom nivou.

Kako se riješiti loše karme kada je riječ o novcu?
Novčana karma se najprije može očistiti ako prihvatimo pozitivne stavove o novcu. Kada postanete svjesni da je novac sredstvo koje može proširiti mogućnosti, olakšati život, donijeti neke nove prilike, odnosno, kada imamo pozitivniji pogled na finansije, situacija može početi da se mijenja. To ne znači da se isključivo fokusirate na materijalno, već da novac prihvatite i otvorite vrata svog života za njega, a negativnost zamijenite optimizom.

Još jedan korak jeste da se riješite zavisti, toksične emocije koja truje dušu. Počnite da osjećate radost i prijateljstvo prema uspješnim i bogatim ljudima. Ne zavidite tuđem bogatstvu, treba se radovati uspjehu drugih, jer tada će sreća pokucati i na vaša vrata. Kada prestanete da osuđujete druge ljude, čisti se i vaše srce kao i vaša karma i pred vama se otvaraju nova vrata sretnijeg i boljeg života.

Prestanite da pričate loše o novcu. Fraze kao što su “novac je zlo”, “novac isključuje sreću”, samo će se negativno odraziti na polje finansija. Umjesto toga možete koristiti afirmacije za bogatstvo, kao što su “Privlačim obilje u svoj život”, “Novac stiže i donosi mi radost”.

Naučite kako da pravilno upravljati svojim novcem. Ne bacajte novac na nepotrebne stvari i ne budite pohlepni. Negativna energija odbija novac, dok ga dobra djela i osjećaj zahvalnosti privlače. Vježbajte zahvalnost, budite zahvalni na onim stvarima koje imate i one će se množiti. To je svakako bolja energija od kukanja i žaljenja. Takođe, pomozite ljudima kojima je pomoć potrebna – dobro se dobrim vraća.

Ne žalite se na život i nedostatak novca. Ovakav stav nikoga nije učinio bogatijim. Nemojte novac pretvoriti u cilj svog života. On je samo sredstvo da dobijete život kakav želite. Postavljajte realne ciljeve i aktivirajte se da ih ostvarite, a energija obilja uskoro stiže.