Vojvotkinji Kejt je uspjelo: Anti-dijeta koja skida 2 konfekcijska broja!

Za razliku od klasičnih dijeta koja pozdravljaju korišćenje zdrave hrane poput čia sjemenki, kelja ili namirnica bez glutena, ova anti-dijeta dozvoljava povremene sendviče sa sirom, hamburgere te pokoju čašu vina.

Britanska glumica Ema Tompson je za šest nedjelja smršala 2 konfekcijska broja, odnosno izgubila je oko 8 kilograma. Tvrdi da je za to zaslužna lični trener vojvotkinje od Kembridža Luiz Parker i njena “Metoda”.

Za razliku od klasičnih dijeta koja pozdravljaju korišćenje zdrave hrane poput čia sjemenki, kelja ili namirnica bez glutena, anti-dijeta, odnosno “Metoda” Luiz Parker dozvoljava povremene sendviče sa sirom, hamburgere te pokoju čašu vina.

Kilogrami i konfekcijski brojevi se tope zahvaljujući intenzivnom treningu koji uključuje vježbanje šest puta nedjeljno u trajanju od 90 minuta.

“Luiz je jedina kojoj vjerujem – ne pravi se da je bolja od tebe, a opet te nekako natjera na pokret. Obožavam je jer njena metoda nije dijeta, već održiv način ishrane i vježbe uz koju sebi mogu da priuštim čašu vina”, napisala je Ema Tompson u predgovoru kuharice “The Louise Parker Method: Lean For Life”.

Mršavljenje bez odricanja

Slavna Britanka je za šest nedjelja smršala 2 konfekcijska broja, odnosno izgubila oko osam kilograma, bez da je osjetila da joj nešto nedostaje. Dobila je savjet da jede 3 veća obroka dnevno i dva manja međuobroka zasnovana na bjelančevinama i ugljenim hidratima s niskim glikemijskim indeksom.

Anti-dijeta se zapravo pravi s obzirom na pojedinačno stanje osobe, količinu masnog tkiva, svakodnevne obaveze i želje klijenta. Uz vježbu i ishranu, velika pažnja se usmjerava na dovoljno sna i pozitivno razmišljenje koje garantuje uspjeh.

“San je važan element Metode, kao i digitalna detoksikacija tokom noći. To znači da su iza vrata spavaće sobe zabranjeni mobilni telefonu i druge tehnološke sprave. Podstičemo ljude da prije spavanja čitaju knjige”, otkrila je Luiz Parker u svojoj knjizi.