Vodič za upotrebu: KAKO SE KORISTI PIVSKI KVASAC ZA GOJENJE, MRŠAVLJENJE, LICE, KOSU…?

Kako prenose brojni mediji, pivski kvasac je izuzetno koristan za zdravlje, pomoći će vam da se osjećate bolje, imate više energije, ojačate imunitet, da se udebljate i nabacite mišiće ili čak suprotno od toga smršate. Odličan je za kosu, lice i nokte… Saznajte kako se pivski kvasac koristi za gojenje, mršavljenje, lice, kosu…

Najčešće se preporučuje pivski kvasac uzimati u varijanti suhog i to uz obroke, a potrebno je između 6 i 10 g na dnevnom nivou unijeti u organizam i podijeliti navedenu mjeru na tri dijela. Ista dnevna doza važi i za tablete.

Pored toga što dokazano utiče blagotvorno na organizam u cjelosti i na njegove odbrambene snage, pivski kvasac je dobar i za podsticanje varenja, ali i za zaštitu jetre i kože, pa čak se smatra da je dobro koristiti ga kako bi na koži nestale akne.

Ne samo da pomaže kod određenih oboljenja jetre, već bi pivski kvasac svakako trebalo koristiti za poboljšanje varenja, kao i za otklanjanje zatvora.

Vrlo je važno voditi računa o pravilnoj primjeni, jer se preporučuje da to bude dva mjeseca u kontinuitetu, a takvu kuru čišćenja treba primjenjivati 2 puta tokom godine. Osim što se suhi kvasac može naći u tabletama, može se koristiti i u granulama, odnosno u prahu, tako da svako treba onaj oblik koji mu najviše odgovara za korištenje da izabere.

Obično pivski kvasac u prahu ili granulama može da se koristi u kombinaciji ili sa običnom vodom ili sa biljnim čajem, odnosno sa prirodnim sokom, a svakako treba poštovati navode proizvođača.

Koje vitamine sadrži pivski kvasac ?
Najvažnije je da napomenemo da se u njemu nalaze svi vitamini iz B grupe, tačnije B1, B2, B6 i B12. Isto tako u njemu ima i kalcijuma, gvožđa i bakra, ali i mangana, natrijuma, hroma i cinka, zatim kalijuma, fosfora i magnezijuma, kao i mnogih drugih minerala i vitamina. Pored toga, pivski kvasac sadrži i aminokiseline, a poznato je da u njemu ima i selena. Baš zato što u skoro svakom organizmu neki od ovih elemenata nedostaje, treba konzumirati pivski kvasac kako bi se pojačao imunitet.

Ako vi ili vaše dijete imate slab apetit i ne možete da se ugojite isprobajte ga za gojenje. Za gojenje i poboljšanje apetita dobar je u svakom obliku u prahu, granulama, u kapsulama kao pivski kvasac tablete…

Suhi pivski kvasac za djecu
Obično na pakovanju stoji navedeno da suhi pivski kvasac za djecu nije preporučljivo koristiti, ali samo zato što nije do sada dovoljno proučeno kakav tačno uticaj može imati na organizam mališana. Ipak, postoje tablete kompleksa B vitamina i različiti sirupi u čijem uputstvu za upotrebu je navedeno na koji način se smiju primjenjivati za djecu određenog uzrasta, pa se preporučuje u potpunosti se toga i pridržavati.

Pivski kvasac za gojenje i mršavljenje
Možda zvuči zbunjujuće da se preporučuje pivski kvasac za gojenje i mršavljenje, ali te informacije svakako treba uzeti sa rezervom.

Naime, poznato je da primjena ovog suplementa može da pojača apetit sa jedne strane, a sa druge da reguliše varenje, pa je upravo to i razlog zašto se preporučuje koristiti ga i u jednoj i u drugoj situaciji.

Kada je u pitanju pivski kvasac za gojenje, upotreba podrazumijeva njegovo korištenje prema tačno priloženom uputstvu i u tačno definisanom vremenskom periodu. A iako utiče na poboljšanje apetita, pivski kvasac ima uticaja i na poboljšanje cjelokupnog stanja organizma. Obično ovaj suplement treba koristiti u određenom vremenskom periodu da bi došlo zaista do povećanja apetita, a samim tim i do gojenja.

Zahvaljujući činjenici da u njemu ima dosta proteina, ali i vitamina iz B grupe, on ostvaruje pozitivan efekat kada je potrebno povećati tjelesnu masu, a istovremeno i izgraditi mišićnu.
Što se tiče primjene pivskog kvasca za mršavljenje, upotreba je isto tako jednostavna, a osnovni razlog za korištenje u tom slučaju se odnosi na kalorije. Zapravo, ko god želi da unosi manje kalorija u organizam, a da istovremeno to ne osjeti kao neprijatnost, bi trebalo upravo taj suplement da koristi. Osim toga, njegov organizam će biti u potpunosti dobro nahranjen kako vitaminima i mineralima, tako i svim potrebnim materijama, ali ovo je ipak mač sa dvije oštrice. Naime, iako skoro da nema kalorija, činjenica je da pivski kvasac, odnosno vitamini B kompleksa imaju uticaja na povećanje apetita, pa je u tom slučaju svakako potrebno maksimalno kontrolisati želju za hranom.

Kvasac za lice koristi…
Ako se pravilno primjenjuje kvasac za lice, koristi koje on ima u različitim maskama su izuzetno brojne. Svakako se preporučuje za oporavak posebno kože lica, ali i za čišćenje nagomilanih masnoća.

Koža koja se tretira maskama od kvasca će vrlo brzo povratiti hidrantnost i postati sjajna. Takođe se kvasac za lice koristi i kada je potrebno otkloniti akne ili smiriti različite upalne procese na ovom dijelu tijela, a pored maski, primjenjuju se i losioni za čišćenje lica od kvasca, kao i mlijeka.

Ubrzajte rast kose uz pomoć pivskog kvasca
Rast kose može izazvati puno frustracija kod osoba koje žele dugu kosu. Iako sam proces rasta kose razlikuje od osobe do osobe jer zavisi od genetike i svakodnevnih navika, postoje neki proizvodi koje možete iskorirstiti za ubrzanje rasta kose, bez oštećenja kapilara.

Jedan od tih, magičnih sastojaka je pivski kvasac za rast kose, koji se obično koristi za fermentaciju i obezbjeđivanje esencijalnih nutrijenata. Ovaj sastojak prirodnog porijekla sadrži značajne količine folne kiseline, vitamina iz B kompleksa, kao i esencijalne amino kiseline, koje pomažu rast kose.Redovna upotreba će smanjiti opadanje kose i poboljšati zdravlje kapilara, tako da će kosa prirodno rasti brže.

Pivski kvasac je idealan sastojak za dubinsko čišćenje kože glave, što poboljšava cirkulaciju i uklanja mrtve ćelije. Najinteresantrije od svega je to što je cijena vrlo pristupačna i za razliku od mnogih hemijskih proizvoda, neće izazvati neželjene nuspojave. Poklanjamo vam nkoliko receptura za maske za kosu sa pivskim kvascem.

Pivski kvasac i med
Kada iskombinujete pivski kvasac sa medom, dobija se maska koja hidrira i jača kosu, pa je savršena za suhu kosu, sklonu opadanju. Sadrži kvalitetne proteine i prirodne enzime koji stimulišu rast kose kako bi bila gušća.

Sastojci: 3 kašike pivskog kvasca u prahu (30g), 6 kašika organskog meda (150g)

Dodajte sastojke u činiju i miješajte dok ne dobijete gustu pastu. Po potrebi, dodajte nekoliko supenih kašika vode, radi teksture
Navlažite kosu i nanesite ovu smjesu na kožu glave. Ostavite da djeluje 20 minuta, pa isperite toplom vodom. Ponovite dva puta nedjeljno.

Pivski kvasac, sirće i jaje
Ova kombinacija sastojaka snabdijeva vašu kosu proteinima, esencijalnim masnim kiselinama i mineralima koji održavaju prirodnu vlažnost kose, dok u isto vrijeme, podstiču njen rast. Ako se ova maska za kosu od pivskog kvasca redovn primjenjuje usporiće opadanje kose i spriječiti pojavu peruti i svraba.

Sastojci: 2 žumanca, 1 kašičica pivskog kvasca (5 grama), pola kašikice jabukovog sirćeta (2 mililitra), 1 kašika meda (25 grama)

Sipajte žumanca u činiju i ulupajte ih par minuta. Dodajte pivski kvasac, jabukovo sirće i med
Navlažite kosu i nanesite smjesu od korijena do vrhova. Umotajte kosu u kapu za tuširanje i ostavite 20-30 minuta. Isperite kao i obično i ponovite ovaj postupak barem dva puta nedkeljno

Pivski kvasac, kokosovo ulje i aloe vera
Ova maska sa pivskim kvascem za jačanje kose preporučuje se za sve tipove kose pošto neće izmijeniti prirodno lučenje ulja ili izazvati suhoću. Ovakva maska od kvasca sadrži antioksidante, proteine, vitamine i minerale koji obnacljaju oštećene vlasi i ispucale krajeve. Ova svojstva će podstaći zdrav rast kose i ukloniti odumrle ćelije koje sprječavaju kiseonik da dopre do korijena.

Sastojci: 1 kašika pivskog kvasca (10 grama), 4 kašike aloe vera gela (60 grama), 2 kašike kokosovog ulja (30 grama)

Sipajte sve sastojke u blender i uključite ga na minut. Smjesa bi trebala da bude glatka i homogena

Bez obzira na to da li vam je kosa mokra ili suha, razmažite ovu smjesu od korijena do krajeva. Preporučujemo da je podijelite na nekoliko dijelova kako bi se dobro rasporedila.
Umotajte kosu u kapu za tuširanje i ostavite pola sata. Nakon tog vremena, isperite i operite kosu kao i obično. Ponavljajte ovaj tretman 2-3 puta nedjeljno.

Pivski kvasac nuspojave
Možda ste mislili da ne postoje negativni efekti korišćenja pivskog kvasca, ali svakako o tome treba voditi računa, to jest pridržavati se količine koja je predviđena.

Zapravo, nuspojave koje se mogu javiti su uglavnom vezane za pojavu grčeva i problema sa varenjem, ali je vrlo važno voditi računa i sa kojim lijekovima se koristi pivski kvasac. Upravo iz tog razloga se i preporučuje prvo konsultacija sa nadležnim ljekarom, a kako bi se eventualne nuspojave maksimalno izbjegle.

 

 

 

error: Content is protected !!