Voda sa đumbirom sprječava sedam bolesti: Ko je pije redovno, zauvijek je zaštićen!

Svima nam je dobro poznato koliko je đumbir dobar za zdravlje.

Zbog svojih brojnih antiupalnih, antibakterijskih i antikancerogenih svojstava, u stanju je da spriječi i izliječi mnoge bolesti.

Popravlja cirkulaciju
Đumbir čisti krv i izbacuje toksine. Za dobru cirkulaciju i zdravu krv pojte napravljen od 5 litara vode i 50 g rendanog đumbira. Đumbir koji vam preostane nakon što procijedite đumbirovu vodu možete da koristite o kao oblogu ili spoljašnje tretiranje cirkulacije nogu.

Pomaže liječenju raka
Sve više naučnika tvrdi da đumbir može da uništi ćelije raka. Zbog toga je on jedan od glavnih sastojaka u brojnim prirodnim receptima koji postoje, a veruje se da liječe rak.

Ublažava glavobolje
Ukoliko imate problem sa čestim glavoboljama, pijte čaj od nane sa đumbirom. Zasladite sa malo meda i ispijajte kad god vas boli glava. Razlika između đumbirovog čaja i analgetika jeste u tome što ćete sa njim ublažiti glavobolju, ali i učiniti nešto dobro i za ostatak tijela.

 

Ljieči upale, eliminiše kašalj
Nema boljeg saveznika u borbi protiv gripa i prehlade od đumbira! Nekoliko kriški đumbira stavite u ključalu vodu i napravite čaj koji će vas ubrzo osloboditi kašlja i zapaljenja, piše MyHealthyFoodTips.com. Važno je da čaj pijete hladan i da mu dodate malo limuna.

Ublažava tegobe usled artritisa, bol u mišićima i zglobovima
Pomešajte malo đumbira i kurkume, sjedinite sa nekoliko kapi vode i utrljajte na bolna mjesta. Osjećaćete se mnogo bolje.

Varenje i problemi sa želucem
Svakog dana žvaćite malo đumbira kako biste regulisali apetit i riješili probleme sa varenjem. Takođe, na ovaj način sprječavate mučnine i povraćanje.

Reguliše nivo šećera u krvi
Dovoljno je da pijete čašu vode sa malo đumbira svakog jutra i nikad više nećete morati da brinete o šećeru.

(stil.kurir.rs)