Voćna torta s turskim keksom

Evo jedna prava kremasta fantazija: veoma brzo i lako se pravi, veoma je osvježavajuća, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Prijatno!

Sastojci

1l mlijeka
3 pudinga od vanile
5 kašika kristal šećera
150 grama putera
100 grama šećera u prahu
500 grama slatke pavlake
600 grama malina (ili voća po izboru)
jedno pakovanje turskog keksa.

Priprema
Pomiješati 200 ml mlijeka, kristal šećer i puding od vanil. Preostalo mlijeko staviti da prokuha pa onda zakuhati razmućen puding i miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prebaciti u drugu posudu i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Kada se puding ohladio, uplupati puter sa šećerom u prahu pa dodati pudingu koji ste prethodno malo izmiješali mikserom i sve zajedno umutiti. Umutiti slatku pavlaku pa dodati nekoliko kašika i sve zajedno umutiti. Fil treba da je fino maziv.

Podijeliti keks na tri jednaka dijela. Keks se ne umače u mleko. Samo ga poslagati na tacnu. I polako nanijeti prvi sloj fila, jer se keks pomijera, s obzirom na to da nije namočen.

Preko fila staviti voće (pola), premazati slatkom pavlakom koja ne smije biti gusta – dodatno će se stegnuti. Drugi sloj keksa, fil, voće, slatka pavlaka, treći sloj keksa, ostatak fila i slatke pavlake. Ostaviti da odstoji i keks otpusti.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!