Vlasta S. (51) iz Zagreba konačno je raku, cistama i tumoru rekla zbogom: Bila sam gora od Zadre iz “Naše male klinike”

Petnaestak godina stare zdravstvene probleme, Zagrepčanka Vlasta riješila je za svega nekoliko mjeseci trošenja terapije Eliksir sa Kavkaza i spavanja sa Cedar pločom.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Nakon samo desetak dana trošenja “Eliksira sa Kavkaza” i spavanja sa Cedar pločom, bolest je počela napuštati moje tijelo. Ipak, najviše me raduje činjenica da sam odbila savjet ljekara da mi odstrane 60 centimetara debelog crijeva – s ovim je riječima započela svoju priču Vlasta S., 51-godišnja Zagrepčanka.

Ona se još prije petnaestak godina susrela s dijagnozom – ciste na jajnicima, potom i tumori.

– Na sebi sam osjetila šta znači imati neopisive bolove, šta je bezizlaznost, i kako se umire iako si još mlad i živ i imaš djecu za koju ne znaš hoćeš li ih već sutra moći vidjeti. U takvom stanju postavljala sam sebi pitanja: zašto baš ja, kako se to dogodilo, gdje su moje greške, u čemu se one sastoje, ko me može izliječiti, kako da ozdravim – pripovijeda Vlasta.

Danas, Vlasta je na skoro sva svoja pitanja dobila odgovor. I što je najvažnije, više se ne osjeća bolesnom.

  • Ovako je to bilo. Poslije dugogodišnjih patnji, pitanja bez odgovora, tumora i cisti koje su napadale organ po organ u mom tijelu, i naposljetku i raka koji se širio sporo ali sigurno, konačno je svemu došao kraj. Za to zahvaljujem sarajevskoj liječnici Šuhreti Trobradović – kazuje Vlasta.

Na sarajevsku doktoricu uputili su je prijatelji koji žive u Sarajevu i koji svakodnevno slušaju samo riječi hvale na račun ove uvažene doktorice.

– Poslali su mi nekoliko Aura. Listajući ih, u mnogim sam pričama prepoznala sebe. Čitala sam ih iznova i iznova, upijala te dragocjene informacije, priče ljudi koji su uspojeli nadvladati teške bolesti.

– Bože, onda ima nade i za mene – očajnički sam se ponadala.

  • Drhtavim sam rukama okrenula broj doktorice. Dva dana kasnije, već sam je upoznala. Site smo se ispričale.

Kod doktorice je Vlasta dobila “kraljevski” tretman. Pregledana je specijalnim aparatima, saznala ono što je već znala, ali i mnogo toga što nije.

  • Čujte, kod mene su se prvo pojavile ciste na jajnicima. Nakon što sam ih uklonila rutinskom laparoskopskom operacijom, opet su se pojavile, ovog puta, pored jajnika i na bubrezima. Još jedna operacija, potom kura lijekovima i ciste su nestale. Naredne godine, uz saznanje da su se ciste vratile, saznala sam da i tumor imam na debelom crijevu. Pa dokle više – pojadala se Vlasta doktorici.

 Crijeva ćemo sjeći

Ispričala joj je kako je i narednih godina, situacija ostala nebitno promijenjena. I ciste i tumori, uvijek su se vraćali, “šetajući” putanjom – jajnici – bubrezi – debelo crijevo. A onda i rak…

  • Doktori su mi rekli da “nešto” pobuđuje normalne stanice moga tijela i tjera ih na nenormalan rast. Tako je “obični” tumor, preko noći postao maligni. Predlagali su odstranjenje 60 centimetara debelog crijeva, na što nisam pristala. Ako ću već umrijeti neka to bude što dostojanstvenije. Na zagrebačkoj klinici za onkologiju “KBC Zagreb” provela sam veliki dio svog života. Bila sam nešto poput onog Zadre, iz “Naše male klinike”. Sve mi je već bilo dojadilo. Riječi ohrabrenja i nade koje su mi upućivali ljekari, pogledi sućuti koje sam primjećivala kod susjeda, skrivene suze u kutovima očiju kod rodbine. Nekako je sve to utjecalo tako da sam se počela predavati.

Tumorska kuća

A onda, u Sarajevu– nada je povraćena.

  • Uz nalaze koje sam predočila dr. Trobradović, te detaljan opis historijata moje bolesti, te preglede koje je sama izvršila – doktorica je donijela jednostavan zaključak. Postoji sigurno negdje oko mene izvor štetnog zračenja koji ne dozvoljava zdravlju da nadjača bolest. Zato su se ciste vraćale, kao i tumor. Naposljetku i rak. Zajednički smo izveli zaključak da živim u takozvanoj “tumorskoj kući”. Naime, u mojoj blizini nalazi se mobilni primopredajnik te odlagalište otpada. Možda je nešto otuda ometalo proces mog ozdravljenja – pretpostavlja Vlasta.

Ipak, štetnom zračenju, ma otkuda da dolazi, u kraj se stalo uz “Cedar” ploču. Čak je tri ploče Vlasta ponijela sa sobom u Zagreb, te ih postavila u spavaću i dječiju sobu, te dnevni boravak. Za svaki slučaj.

  • Pored toga, uzela sam bocu “Eliksira sa Kavkaza” i s terapijom započela odmah. Samo desetak dana kasnije, vratila mi se volja za životom.Mirnije sam spavala, podočnjaci su nestali. Zadnji nalazi koje sam uradila potvrda su da je bolest zaista otišla od mene…

 

Komentari

komentara