Vlasnica riskirala život da bi iz ledene i podivljale vode izvukla psa!

Potpuno obučena žena napokon je uspjela zgrabiti onemoćalu životinju prije nego što ju je udario još jedan val, a prolaznici odvukli psa na sigurno.

Ovo je snimak sa plaže iz engleskog grada Brightona, a pokazuje ženu koja se bori s valovima kako bi uspjela izvući svog psa iz mora. Na nekoliko sekundi je i nestala pod vodom dok su je snažni valovi vukli po plaži, a njen se pas očajnički trudio održati glavu nad vodom.

Potpuno obučena žena napokon je uspjela zgrabiti onemoćalu životinju prije nego što ju je udario još jedan val, a prolaznici odvukli psa na sigurno. Na trenutak je ostala sjediti u plićaku dok nije povratila dah, a zatim je i sama izašla na plažu.

“Jako je samouvjereno ušla u vodu, ali nakon udara prvog vala bila je šokirana, mislim da je jako sretna što je izašla van živa”, rekao je Alessandro Intini (41), svjedok koji je snimio i objavio cijelu akciju spašavanja.

Lokalni spasitelj Trevor Cutler upozorio je ljude da nikada sami ne pokušavaju spašavati u moru jer ih struje mogu lako odvući u dubinu. Opasnost je još i veća u ovo doba godine, kada su niske pemperature i jaki vjetrovi.

“Ljudi mogu doći u napast da odu u more jer smatraju životinju dijelom porodice”, rekla je Jade Cohen iz lokalnog odjeljenja službe za spašavanje kraljevske mornarice.


“U većini slučajeva pas i sam uspije normalno izaći iz vode, posebno u ovome slučaju kada je pas uspio sam doći bliže plaži nego vlasnica. Žena očito voli psa, ali bio je to hladan zimski dan i valovi su bili jako visoki te bi bilo bolje da je zvala službu za spašavanje nego što je riskirala vlastiti život.” (Daily Mail)

Pogledajte video: