Vjeruje se da tjera zlo od kuće i privlači novac: OVU HAMAJLIJU TREBA DA IMATE NA BALKONU

Neki od najpoznatijih predmeta koji se smatraju talismanima jesu feng šui žaba za privlačenje novca, potkovica, hvatač snova, detelina sa četiri lista… Međutim, jedan predmet mnogi ljudi imaju u svom domu, najčešće na terasi, a ne znaju njegovu pravu simboliku.

Riječ je o hvataču vjetra, zvončićima koji često ukrašavaju stanove, kancelarije, terase, a potiču iz kineske tradicije. Kada puše vjetar zvona ili drvene palice se pomjeraju, udaraju jedna od drugu i stvaraju nježan i melodičan zvuk.

Prema feng šuiju, hvatač vjetra je moćna hamajlija za koju se vjeruje da štiti dom od negativne energije. Tradicija energetske zaštite doma sa hvatačom snova razvila se još u drevnoj Kini, a zadržala se do danas.

U feng šui filozofiji uređenja prostora smatra se da hvatač vjetra ne samo da štiti dom od negativnih energetskih vibracija, već privlači pozitivnu energiju, sreću i priliv novca. Svaki put kada vjetar pokreće zvona, to simbolizuje da u vašem domu vladaju harmonija i radost, piše Sense.
Hvatači vjetra su jedna od najljepših dekoracija za terasu, čak iako ne vjerujemo u ovu simboliku. Njihov zvuk može djelovati opuštajuće dok pijete prvu jutarnju kafu ili završavate dan čitajući knjigu uz čašu omiljenog vina – donosi pozitivnu energiju i osjećaj smirenosti!