VJERUJE SE DA ĆE SE PARE LIJEPITI ZA VAS, AKO OVIH 5 STVARI STAVITE U NOVČANIK

Kad god se spomenu razna vjerovanja, ili sujevjerja, vjerovatno najveći broj se odnosi na novac.

Oduvijek ljude zanima kako da “privuku” bogatstvo i sreću.

Zato i ne čudi što postoji mnogo vjerovanja koja se bave time šta treba staviti u novčanik da biste privukli pare.

I skoro svako ima svoj “oprobani” recept koji “garantuje” pun buđelar.

Lovorov list

Lovorov list se u staroj Grčkoj smatrao simbolom pobjede i uspjeha u poslu. Postoje brojna vjerovanja koja tvrde da ova biljka pomaže u privlačenju sreće i bogatstva u kuću. Tako se vjeruje da je lovorov list “moćan talisman” finansijskog blagostanja, kao i da će na ovaj način privući novac.

Hurme

Također, postoji i priča da košticu prve hurme koju pojedete u novoj godini, stavite u novčanik, kao simbol blagostanja i plodnosti.

Sretna novčanica

To može biti novčanica koju ste dobili od prijatelja koji vam je kupio novčanik, ili neka strana valuta koja vas podsjeća na lijepo putovanje, kao i novčanica koju vam je poklonila draga osoba. Također, to može biti novac koji štedite i onda ga koristite i kao simbol za poboljšanje finansija. Važno je da ta novčanica za vas ima posebnu vrijednost, ne materijalnu, već da vas asocira na nešto pozitivno.

Djetelina sa četiri lista

Za ovu amajliju svi znamo, kao i za osmijeh na licu koji se pojavi kada je pronađete. U novčaniku možete držati i djetelinu koju vam je poklonila draga osoba. Kako bi duže trajala, djetelinu sa četiri lista ispresujte, a onda je ubacite u nekui papirić ili zip kesicu i čuvajte kao talisman za sreću u svom novčaniku.

Kineski feng šui novčići

Nazivaju se još i I-Ching novčići, a kako bi djelovali, potrebno je da grupa od 3.6 ili 9 novčića bude zavezana crvenim koncem ili kanapom. Osim što privlače obilje, ovi novčići se smatraju amajlijom za sreću i opšte blagostanje. Mnogi ih kače u kući, kancelarijama, automobilu, a vi ih možete nositi u novčaniku.