Vjerovatno vas ovo nervira: MALI SAVJETI KAKO SE OSLOBODITI SMRADA CIGARETA SA ODJEĆE

Pušenje u zatvorenom ostavlja neprijatan trag koji se uvlači u našu odjeću, zavjese i sofe.

Da biste se riješili neprijatnih mirisa ili ih bar ublažili, isprobajte nekoliko jednostavnih trikova koji zaista rade.

Sirće ili ugalj
U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili komade aktivnog uglja i stavite u sobu u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, postavite činije u povišen položaj. Ugljen kao i sirće upijaju i neutrališu neprijatne mirise.

Parfem na sijalici
Nanesite malo svog omiljenog parfema na hladnu električnu sijalicu. Kada se svetlo upali i sijalica zagreje sobu, širiće se prijatan miris koji će bar delimično prikriti dim i miris cigarete.

Vrećice za ormar sa prirodnim mirisom (npr. Lavanda)
Ako osjećate da su vaši modni dodaci poput rukavica, kapa ili šalova upili miris cigareta, a planirate da ih nosite tokom slijedećeg dana, ostavite ih na otvorenom sat vremena da se provjetre, a zatim ih stavite u plastičnu vreću zajedno sa prirodnim mirisnim kesama za ormar.

Pijesak za mačke
U pepeljaru nalijte malo običnog ili još bolje mirisnog mačjeg legla. U potpunosti će ukloniti neprijatan miris opušaka, a pepeljaru će biti lakše očistiti.

Soda bikarbona
Uveče, prije spavanja, pospite sodu bikarbonu na tepih, sofu i ivice sobe za pušenje. Usisajte ujutro.

Peškir i sirće
Prvo provjetrite sobu, a zatim umočite peškir ili krpu u sirće i mašite oko sobe minut-dva. Miris cigarete treba potpuno da nestane.