Vjerovali ili ne u feng shui, ove stvari unose lošu energiju u vaš dom ili vas, u najmanju ruku, mogu puno nervirati

Samo manje promjene u porodičnom domu mogu donijeti obilje pozitivne energije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svjesni da su određeni predmeti zapravo “kradljivci energije” koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Feng Shui stručnjaci upozoravaju na ovih sedam stvari (ili loših navika):

Prljava garderoba u ćošku sobe

Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng shui stručnjak upozorava kada je primijeti u kući. Možda jeste najlakše nabacati prljavu odjeću na pod u ćošak sobe, ali treba znati da se na tom mjestu odliva i pozitivna energija iz kuće. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gdje će se odlagati prljava garderoba za pranje, bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima sobe, prenosi Lisa.rs.

Cipele ispred vrata

Bez obzira ispred kojih vrata u domu su posložene, cipele su pravi “energetski usisivači” pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene unutar ormara za cipele.

Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće ili ih skupljajte negdje u ostavi i proslijedite za reciklažu čim ih pročitate, savjetuju Feng shui stručnjaci. Ako sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijet će lošu energiju.

Iskrivljeni ili okrnjeni tanjiri, zdjele i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego koristiti skup, ali oštećen komplet. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

Prazne tegle riže, soli i šećera

Svima nam se događa da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, međutim Feng shui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite rižu, so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim teglama u kuhinji negativno utiču na sreću i sklad u porodici.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ako postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su strijele negativne energije usmjerene ka vama.

Skromne porcije na tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najprije vrijedi za rižu. Po Feng shui načelima, nedostatak riže u tanjiru znači i nedostatak blagostanja.