Vjekoslav T. iz njemačkog Wuppertala:  LJUBAVNICIN SIHIR SAM NOSIO U ČARAPAMA!

  Nalazio si ti po džepovima razne papiriće sa neobičnim tekstovima, komadiće svijeće, končiće raznih boja, ali nisi mnogo obraćao pažnju na to – rekla mi je Nina, a meni kao da se napokon razbistrilo u glavi.

 

Kada sam prije nešto više od tri mjeseca kontaktirao Ninu, ostao sam zatečen… Iskreno, nikada nisam previše vjerovao u gatanje i proricanje iz tarota, ali želio sam da mi Nina otkrije hoće li mi se sreća konačno osmijehnuti.

Nina je uzela moje podatke, mjesec i godinu rođenja, ime majke, a njene karte su odradile ostalo.

„Uh čovječe, šta je ovo s tobom?!“, bilo je prvo što je rekla, a ja sam samo ćutao…

  • Ti si imao dvije žene, a sada si nemaš nijednu. Sa prvom ženom imaš dvije odrasle kćerke, a sa drugom malenog dječaka. Strašno si pogriješio po pitanju prve žene, znaš to i sam – prekorila me Nina. I za sve je bila u pravu – kazuje Vjekoslav.

 Končići i papirići

  • Ova žena se za tebe udala iz ljubavi, a ti si je godinama varao sa ovom drugom. Ona nije željela razvod braka, nego ti jer si bio opčinjen svojoj ljubavnicom. Žena ti je puno propatila, mnogo suza prolila… Ali preživjela je ona sve tvoje grijehe. Kćerke ne viđaš jer te ne žele vidjeti niti čuti.

 

  • One misle da si ih ostavio, i samim tim pokazao da ih ne voliš i da ti nije stalo do njih. Sada si ostao sam. I ljubavnica te ostavila. Ona ima drugoga i ti to dobro znaš. Prevarila te k`o malo dijete, i iskoristila da sebi nađe dobar posao, kupi stan i živi u luksuzu. I sina kojeg je željela je dobila od tebe – otkrivala mi je Nina stvari koje sam slutio, ali sa kojima se nikako nisam mogao pomiriti.

 

  • I dalje oblijećeš oko nje, i sve bi dao da ti se vrati. Ali ovdje ima jedan veliki problem. Još prije nekih pet ili šest godina, ona je tebi napravila sihir da bi ti uradio sve ovo, razveo se od žene i otuđio od kćerki. Nalazio si ti po džepovima razne papiriće sa neobičnim tekstovima, komadiće svijeće, končiće raznih boja, ali nisi mnogo obraćao pažnju na to – rekla mi je Nina, a meni kao da se napokon razbistrilo u glavi.

 Ponovo na okupu

Nakon Nininih šokantnih otkrića, Vjekoslav je shvatio da je mjesecima bio žrtva, marioneta pohlepne žene koja ga uopšte nije voljela već ga je isključivo iskorištavala sa novac i vlastite ciljeve. Prisjetio se koliko je samo puta u džepovima, cipelama, pa čak i čarapama pronalazio neobične smotuljke, crvene i crne konce…

  • Već očajan, upitao sam Ninu šta da učinim. Objasnila mi je da nisam svjestan šta mi se dešava i da nemam skoro nikakvu kontrolu. Ponudila mi je svoju pomoć, utješila, rekla da se ne brinem i da će se sve dobro završiti.

 

  • Pristao sam, a Nina je ubrzo kontaktirala svoje saradnike iz Meke. Zajedničkim snagama pomogli su mi i poništili zlo. Sada, skoro četiri mjeseca poslije, ja sam drugi čovjek. Trudio sam se, i polako sam opet pridobio pažnju svojih kćerki i bivše žene. Uvidio sam da sam im učinio veliku nepravdu, nanio bol, i žao mi je zbog svega… – iskren je Vjekoslav.

 

Susreti sa kćerkama su postali sve češći, a naš sagovornik pokušava da izgladi situaciju sa njihovom majkom.

Nina Zuko

  • Želim da im nadoknadim sve izgubljeno i propušteno. Sa majkom moga sina se viđam jednom sedmično i to samo kako bih proveo vrijeme sa svojim djetetom. Nadam se da će kada malo poraste, shvatiti kakva je zapravo njegova majka i čime se sve bavila kako bi se dokopala novca…

 

Vjekoslav je na pragu pomirenja sa svojom prvom ženom, i čak misli da će se uskoro opet vjenčati i živjeti život sa svojim kćerkama.  Za „onu drugu“ koja je magijom pokušala da ga uništi, ne želi ni da čuje.

 

  • Nemam više nikakva osjećanja prema njoj jer me prevarila, i iskoristila na sve moguće načine. Zahvaljujući Nini i njenim saradnicima iz Meke, riješio sam se te napasti, opsesije i ovisnosti da uvijek bude uz mene.
  • A ja polako dolazim sebi i vraćam se svojim kćerkama i ženi koja je, kako kaže, uprkos patnji uvijek znala da ću im se vratiti – ispričao nam je Vjekoslav.

 

Komentari

komentara