Vitaminska bomba: NAPITAK KOJI JAČA IMUNITET IZ KORIJENA

U ovom periodu, vrlo je važno ojačati imunitet kako bi telo ostalo zaštićeno od virusa. Fizička aktivnost, dovoljno sna i dovoljan unos vitamina su u ovom trenutku izuzetno važni.

Uvijek je bolja ideja da se vitamini unesu preko hrane ili određenih napitaka. Pronašli smo domaći recept za potpuno prirodni sok. Sastojci koji se koriste obiluju vitaminima, pa će pogodovati organizmu. Vjeruje se da ovaj napitak, ukoliko se redovno pije, može da doprinese jačem imunitetu.

Za pripremu će vam biti potrebno: 2 mrkve, 1 jabuka, 1 grejp

Priprema je vrlo jednostavna, sve sastojke stavite u sokovnik i napitak je spreman.

Ukoliko nemate sokovnik, može poslužiti i blender. Mrkvu i jabuku izblendajte i nakon toga dodajte i sok od cijeđenog grejpa. Ukoliko vam je previše gusto, možete dodati i malo vode.

Svi nutricionisti će se složiti s tvrdnjom da je mrkva veoma zdrava. Bogata je vitaminima A, C, K i B8, kao i folatom, kalijumom, željezom, bakrom i manganom. Međutim, većina blagotvornih svojstava mrkve potiče od njenog bogatstva beta karotenom i vlaknima.Takođe, sadrži željezo koje je neophodno organizmu da bi imalo dovoljno snage tokom cijelog dana.

Jabuka je prava riznica vitamin. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 i beta-karotena. Takođe, sadrži i minerale kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i željezo.Jabuka je bogata polifenolima koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost. Sadrži kvercetin, kamferol, miricetin, katehine, antocijanine i još preko 20 antioksidanata.

Grejp je značajan izvor vitamina C. Sadrži, ne samo velike količine vitamina C, za koji se zna da štiti od prehlade i gripa, već i vitamine A i B kompleksa, kao i vitamine E i K.