Više priča nego što radi? Stalno te krtikuje? Više pažnje posvećuje svom mobitelu nego tebi? On nije onaj pravi!

1. Ne želi da te upozna sa svojim prijateljima

Već si ga upoznala sa gotovo cijelim svojim društvom, ali ti još uvijek nisi upoznala nijednog njegovog prijatelja. Nije da nisi imala priliku, nego je u nekoliko situacija čak i izbjegao da te upozna sa svojim društvom.

2. Ne odvaja se od svog mobilnog telefona

Imaš li često osjećaj da vas je troje ili više u društvu dok ste vas dvoje “sami”? Dok je s tobom, neprestano se dopisuje i provjerava društvene mreže. Dok pregleda objave na Facebooku i Instagramu, tebe uopšte ne sluša. Nije vrijedan tvog vremena i truda.

3. Stalno ti priča o dogodovštinama sa bivšim devojkama

Ovo je jako loš znak na početku veze. Ako priča o svojim avanturama, možda si mu i ti samo jedna u nizu. Očigledno je da je iskompleksiran, nesiguran i željan dokazivanja. Spominje li često bivšu djevojku koja ga je povrijedila i pred tobom govori o njoj ružno, velika je vjerovatnoća da je još uvijek nije prebolio i da mu ti služiš samo za utjehu.

4. Ne može sam da donese ni jednu odluku

To je znak velike nezrelosti. Ako ne može da odluči gdje ćete izaći, šta ćete raditi, šta želi trenirati i čime se želi baviti, kako će se uopšte suočiti sa ozbiljnim životnim odlukama i problemima koji će vam se naći na putu?! Ako njegove odluke moraju odobriti njegovi prijatelji, mama, tata, sestra ili brat, u velikom si problemu!

5. Više te kritikuje nego što te hvali

Ako je već sada pun primjedbi i kritika dok ste još uvijek u fazi kada sve treba biti “med i mlijeko”, šta će onda tek biti za nekoliko mjeseci?! Nemoj mu tražiti opravdanja i misliti da ga možeš promijeniti (ljudi se ne mijenjaju preko noći). Razmisli koje osobine, navike i mane možeš da prihvatiš, a koje ne možeš. Njegovo ponašanje trebalo bi te inspiriše da postaneš bolja i srećnija osoba.

6. Ne govori ti ništa o sebi

Još uvijek ti je potpuno zatvorena knjiga. Ne znaš ništa o njegovoj prošlosti, ne znaš njegove stavove o bitnim pitanjima, a ima i rezervisane reakcije.

7. Objavljuje dnevno pet selfija

Ako nije zbog posla, razmisli treba li ti takva osoba. Razlog takvog ponašanja najvjerovatnije je tuga ili nesigurnost ili si samo naletjela na narcisa. Više vremena i energije troši na svoj izgled nego na tebe i vašu vezu. Sviđa li ti se “frajer” koji ima više kozmetike od tebe?

8. Zaboravlja sve što mu kažeš o sebi

Ne pamti ništa što mu ispričaš o svojoj svakodnevici, porodici, prijateljima, o tvom kućnom ljubimcu. Ne priča ti o sebi i ne zanima ga šta se kod tebe događa, a to ti sve govori koliko mu je stalo do tebe i do vaše veze.

9. Puno kaže, ali malo uradi

Obećava ti brda i doline, ali kada treba nešto konkretno napraviti – izgovori, izgovori, izgovori… On je onaj tip “riječi, ne djela”, umjesto obrnuto.