Vincent Van Patten i Tracy Scoggins o paranormalnom iskustvu: Zlo ima više lica

Čini se da poznati baš vole duhove. Ili duhovi vole njih? Kako god, donosimo vam još dvije zanimljive priče o slavnim i njihovim paranormalnim iskustvima.

Vincent Van Patten

Američki glumac Dik Van Paten, borac za prava životinja i biznismen, rođen je 1928. godine. Dok nije doživio susret s onostranim, bio je izuzetno skeptičan, no, onda se njegov život potpuno promijenio.

– Bilo je to 1968. godine. Bio sam bez posla, utučen, depresivan. Jednog dana sam u prizemlju naše dvospratne kuće – sreo nekog čudnog vodoinstalatera. Nešto je čaprkao po sudoperu. Imao je sijedu bradu i crnu kosu.

– Pitao sam ga šta nije u redu, a on je odgovorio:”Nemoj da piješ vodu”.

– Bio sam zbunjen, nastavio sam ga ispitivati šta, kako, a on je samo ponavljao:”Nemoj da piješ vodu”.

– Otrčao sam na sprat do supruge, pitavši zašto je pozvala u naš dom tog ludog vodoinstalatera.

 Čudak vodoinstalater

– Ma nisam pozvala nikog – odgovorila je. Strčali smo dole i zaista, nije bilo nikoga.

– Mora da umišljam, ludim – zaključio sam.

– No, dva dana poslije me pozvala punica, koja je inače tvrdila da je vidovita. I ona mi je rekla da je sanjala da ne treba da pijem vodu.

– Svašta. Sigurno joj je supruga rekla za onog vodoinstalatera pa me sad zezaju – pomislio sam.

– A onda je uslijedio još jedan poziv. Bio je to moj menadžer. Rekao mi je da sam angažovan za predstavu na Brodveju koju je napisao Vudi Alen. Kad je rekao da se komad zove: ”Nemojte da pijete vodu” – šokirao sam se.

– Uplašila me tolika koincidencija, ali je sve ispalo dobro. Predstavu su ljudi odmah zavoljeli. Ja sam doživio uspjeh, a na premijeri sam vidio onog vodoinstalatera. Isti čovjek s bradicom. Gledao je u mene, smješkajući se. Od tad – vjerujem u “ono nešto” – ispričao je Vinsent.

 Sama prizvala zlo

Glumica Trejsi Skoning je u 18. godini doživjela tragediju. Šest godina je potajno bila zaljubljena u jednog mladića, a kad je započela vezu s njim, on je poginuo. Njenoj tugi nije bilo kraja. Odgovore je počela tražiti na pogrešnim mjestima. Okrenula se mračnim silama. Ovo je njena ispovijest o tome.

Tracy Scoggins

– To je bio šok, neopisiva tuga. Okrenula sam se okultnim stvarima, tragajući za nekim odgovorima. I tako se desilo da sam upoznala jednu osobu, za koju se ispostavilo da ne postoji. Sreli smo se na fakultetu, rekao je da je novi student.

– Družili smo se, bilo nam je fino. Poveo me jedne noći svojoj kući, u kojoj je vladala mračna atmosfera. Sve je bilo puno upaljenih svijeća, nekih statua, a na podu veliki pentagram. Rekao mi je stanem u njega, zamislim želju, a on će je ispuniti.

– Pristala sam, ušla u krug i zaželjela da vidim svog momka. Kad je taj mladić počeo da kredom zatvara krug oko mene, uplašila sam se i počela da bježim. Predamnom se onda stvorio neki veliki crni pas, koji inače predstavlja prisutvo sotone. Bježala sam kao bez glave.

– Sutradan na fakultetu tog mladića nije bilo. Pitala sam kolege i nastavnika gdje je, a oni su rekli da nemaju pojma o čemu pričam. Niko ga nije zvao. Onda sam otišla do njegove kuće, ali tamo nije bilo nikoga. Samo tabla na kojoj je pisalo da je kuća na prodaju. Službenici iz agencije za prodaju kuća su mi rekli da godinu dana tu niko ne živi. Bože – u šta sam se mogla upustiti prizivajući zlo…- ispričala je Trejsi.

(aura.ba)