Vildana S. tvrdi da je dijelila stan sa džinima: KRENEM DA OBAVIM NAMAZ, A ON ME GURNE ILI ZASKOČI; SPASIO ME BIJELI MAG ADO SARAJLIJA!

Nekome Bog da sve u životu, nekome ništa – počinje Vildana svoju potresnu priču. Kaže, njoj je Svevišnji dao uspoješnu poslovnu karijeru, ali je ostala uskraćena za sreću u ljubavi. Sada, kada se primiče, pedesetoj jasno joj je da su je neke čudne sile sprječavale da se dokaže kao supruga ili majka. U poslu se dokazala kao uspješna žena. Inače, je bankarska službenica.

U mladosti skoro da nije primjećivala tu svoju karmu. Bilo je veza, izlazaka, pokušaja… Ali, ni jedna nije trajala dugo. Muški svijet je odlazio iz njenog života brže, nego što bi dolazio.

„Ja sam sve to pravdala onom narodnom „Jedan se otegao, drugi se protegao“ – kazat će danas Vildana, koja je tek nedavno uspjela da izađe iz začaranog životnog tunela.

Vremenom je naučila na samoću. Naučila je i sama šetati. Ponekad bi joj zastao pogled na zagrljenim parovima, ili prolaznicima koji su šetali psa. A ona je, koračajući, u tišini brojala korake…

Ponekad bi znala biti jako tužna zbog okrutne sudbine. O tome je jedino pričala sa svojom komšinicom i prijateljicom. Osjećala je kao sestru, ponekad i više od toga.

„Zaista smo bile bliske. Nije mogao proći dan, a da se ne vidimo ili ne popijemo kafu. Ta žena je imala i ključ od moga stana – kazuje Vildana.
Svjesna je da je samoća nezdrava. Kaže, da je negdje pročitala da je usamljenost nezdrava kao 15 cigareta na dan. A ona je uz to dnevno pušila po kutiju i po cigareta.

„Sve svoje tegobe iz zadnjih petnaestak godina sam pripisivala mojoj uasmljenosti. Mislila sam da zbog toga imam noćne more, da sam nervozna, bezvoljna, luda….

Komšinicini džini
U svoja četiri zida je slušala muziku, čitala knjige, razgoivarala sa cvijećem…. Kaže, da je u nekim trenucima imala osjećaj da nije sama u stanu, čak ni u krevetu. Ali, ona je sve to pripisivala umoru, noćnim morama, pa i strahovima…

„Obavila sam ja sve medicinske pretrage, prekontrolisala svaki organ, obišla sve specijaliste. Za moje noćne more, malaksalost, depresiju, nervozu…. nisu imali lijeka. Za njih sam bila zdrava. Od terapije jedino su mi predlagali da povremeno popijem apaurin – kazuje Vildana.

Da ona nije doktorski slučaj, shvatit će onog momenta kada je odlučila da se više posveti vjeri. Kaže, pokušala je molitvama i namazom da otjera strahove iz sebe i da izbistri svoj razum.
„U nekoliko navrata sam se uvjerila da mi se premještaju stvari u kući. Imala sam osjećaj da mi neko boravi u kuhinji, kupatilu, spavaćoj sobi…. Imala sam i mačku. Ona se znala „zatačkati“ u jedno mjesto, a onda bi bježala na balkon. Mjaukala je, kao da je neko zlostavlja.

A kada sam kretala da obavim namaz, imala sam osjećaj da je u mojoj blizini neka sila. Pokušavala je da me odvrati… Bilo je slučajeva kada sam krenula da obavim namaz, a neko me s leđa gura, zaskoči me.
Nekoliko duhovnih iscjelitelja je upozorilo da ima magiju u stanu, odrađivali su tretmane, ali Vildana je i dalje osjećala prisustvo nepozvanih gostiju.

„U potrazi za nekim ko će mi pomoći, stupila sam u kontakt i sa Adom Sarajlijom. ON je bio dosta direktan. Rekao mi je da imam džine u stanu, i da mi ih šalje komšinica, koju smatram najboljom prijateljicom. Dodao je da se prvo mora udaljiti ljudsko zlo iz moje blizine, a sa džinima će biti lakše.

Nisam mu povjerovala, ali sam poslušala neke njegove savjete u smislu druženja sa komšinicom ili primanja njenih poklona. Uzela sam ja njegove hamajlije, postavila ih onako kako mi je on rekao. Međutim, pojavilo mi se još veće zlo. Od prvog akšama do zore ja sam se bukvalno borila sa džinom. Slušala sam ga kako diše iznad moga vrata.

Tada sam počela da vjerujem Adi. Pristala sam na tretmane. Trajalo je to desetak dana. I zaista kao da se vratio mir u moj stan i moj život. Mirnije spavam, nema ni onog dahtanja po stanu ili guranja dok sam na namazu.
Kontakt telefon bijelog maga Ade Sarajlije je063989489.PozivnizaBiHje00387.(Aura/Marketing)