Viktorija Jinks: Ekcem je nestao nakon što sam prestala jesti meso i mliječne proizvode!

Kad je iz ishrane izbacila namirnice životinjskog porijekla izliječila je oboljelu kožu. Pokušavala je problem da riješi raznim kremama, ali nije bilo velike pomoći, piše britanski “Dejli Mejl”.

Viktorija Jinks (26) iz Velike Britanije borila se sa ekcemom od rođenja, a na trenutke je stanje bilo toliko loše da je krvarila, koža joj je bila crvena, bolna i suha. Pre dva mjeseca postala je veganka i koža joj blista.

Ljeti se, kaže ona, skrivala ispod nepotrebne odjeće zbog straha šta će ljudi misliti o njoj i da će je izbjegavati.

Pokušavala je problem da riješi raznim kremama, ali nije bilo velike pomoći, piše britanski “Dejli Mejl”.

Toliko je sretna zbog promjene da više nikada neće pojesti meso.

Ideju o promjeni ishrane dao joj je vjerenik njene sestre konstantnom pričom o prednostima veganske ishrane. Nagovorio je da pokuša.

“Sjećam se kako sam ležala, a mama me svako veče mazala kremama. Mrzila sam to konstantno nanošenje kreme i razvila fobiju da mi koža bude masna. Ljeti nisam mogla da nosim lijepu odjeću, a ponekad nisam mogla da idem na posao koliko mi je koža krvarila. Zbog svega sam bila depresivna”, rekla je Viktorija.

Koristila sam kreme na bazi steroida za brzo olakšanje, ali mi se vraćalo još gore, dodala je ona.

“Stanje se poboljšalo kada sam postala veganka, prestala sam jesti meso, mliječne proizvode i sve ostale namirnice koje imaju veze sa životinjama”, zaključila je Viktorija.