Vikend astroskop 23/24.06: Iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo sumnjati u sve oko sebe

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Tokom vikenda Mjesec boravi u znaku Škorpije i zaklapa aspekte sa svim planetama. Iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo sumnjati u sve oko sebe. Planiramo napad iz zasjede i objavu rata nekome ili nečemu. Danas ćemo dizati tenziju za svaku sitnicu, jer Mjesec u Škorpiji jača strahove, istražuje teorije zavjere i sve oko sebe doživljava kao prijetnju ili opasnost.

Vladar ovog Mjeseca je Mars u Vodoliji, koji se sprema za retrogradan hod, a istovremeno je u kvadratu prema Jupiteru iz Škorpije. Ovaj aspekt donosi intervenciju zakona, kršenje nekog pravnog akta i sl. pa budite oprezni u saobraćaju i na javnim mjestima.

Ovo je i aspekt borbe za lična uvjerenja, u kojoj uz pomoć oštre retorike pokušavamo da zaštitimo ličnu filozofiju. Iako će sve da vas iritira u narednih nekoliko dana, pokušajte bar na kratko da ignorišete potrebu za istjerivanjem pravde, prećutite neke stvari, jer ovo definitivno nije pravi trenutak za paljenje novih vatri. Merkur iz znaka Raka je u opoziciji sa Plutonom pa nam trenutno osjećaji upravljaju mislima, a i rečima, nemojte donositi nagle odluke i izbrojite do 10 prije svake rečenice. Vašu bezazlenu šalu neko može shvatiti kao uvredu i za čas se možete naći u žustroj svađi.

Tranzit Mjeseca kroz znak Škorpije je najbolje za oslobađanje od negativne energije, pa iskoristite ovaj vikend da očistite stan (čišćenje energije prostora), da operete veš i da meditirate (čišćenje lične energije).

Na zdravstvenom planu, obratite pažnju na urinarne infekcije, te povedite računa o kardiovaskularnom sistemu – moguće su nagle oscilacije krvnog pritiska. Ugrožen je i skeletni sistem, čuvajte se fizičkih povreda ekstremiteta.