Vidovnjakinja iz Australije Ari Kala (24) ima neobičan dar: Po mirisu znam kada će neko umrijeti!

Ovaj „dar“ mi ponekad predstavlja pravi teret, jer bih željela da kažem ljudima šta ih čeka, ali sam shvatila da je bolje da se ne miješam i da to treba ostati privatna stvar. Ne mogu hodati okolo i govoriti ljudima da sam na njima namirisala smrt, tako da ne pokušavam dalje razvijati ovaj dar

 

Mlada vidovnjakinja Ari Kala tvrdi da ima jedinstven i neobičan dar – može da osjeti miris smrti koja se nadvila nad nekom osobom.

Nakon što je dala otkaz na poslu gdje je radila kao pravna sekretarica, Ara se u potpunosti posvetila gradnji karijere kao vidovnjakinja. Ipak, dodaje da je njen dar beskoristan, jer ne može učiniti ništa da spriječi smrt bliskih osoba.

 Slatkasti miris smrti

 

Ara je imala tek dvanaest godina kada je otkrila da ima neobičnu sposobnost predviđanja smrti. Tokom posjete smrtno bolesnom ujaku, „nanjušila“ je „slatkasti miris bolesti“ kojeg niko drugi nije mogao detektovati.

  • Godinu dana prije polaska u srednju školu, otišla sam posjetiti ujaka koji je bio u veoma teškom stanju. Dan prije nego što će umrijeti, u kući sam odjednom osjetila kombinaciju slatkog mirisa i truleži.
  • U početku sam pomislila da miris dolazi iz njegovog bolesnog i umirućeg tijela, ali niko od članova porodice nije znao o čemu govorim. Kasnije sam shvatila da se radilo o mirisu smrti – kazala je Ara.

Od tog dana, Ara je isti miris nebrojeno puta otkrivala u blizini veoma starih i umirućih ljudi.

  • Ovaj „dar“ mi ponekad predstavlja pravi teret jer želim da kažem ljudima šta ih čeka, ali sam shvatila da je bolje da se ne miješam i da to treba ostati privatna stvar. Ne mogu hodati okolo i govoriti ljudima da sam na njima namirisala smrt, tako da ne pokušavam dalje razvijati ovaj dar – priznaje Ara.

 Rađamo se sa šestim čulom?

Ara je godinama radila kao sekretarica u jednoj sidnejskoj pravnoj firmi. Dugi radni dani i dosadni kancelarijski poslovi za Aru su bili poput zatvora, a spas od depresije je pronašla u spiritualnom svijetu.

  • Svako od nas se rađa sa vidovnjačkim sposobnostima, ali nas društvo i moderni ritam života sputavaju da dalje razvijemo svoj dar. Djeca nam se od malih nogu „ubijaju u pojam“ i govori im se da se moraju uklopiti u društvo inače jer inače neće biti uspješni.

  • U školama ih uče da mašta ničemu ne služi, što u startu ubija njihove vidovnjačke sposobnosti. Kao djevojčica, znala sam čitati ljudske emocije i uvijek sam sanjala o stvarima koje su mi se kasnije ostvarile. Nekim ljudima se to nije nimalo svidjelo, i kako sam rasla, plašila sam se da će me društvo osuđivati, pa sam bila primorana da „isključim“ svoje šesto čulo.
  • Radila sam od 9 do 17 svaki dan posao koji me u svemu ograničavao i nisam bila sretna. Bila sam u velikoj depresiji i tada sam odlučila da dam otkaz i krenem u ispunjavanju svog životnog poziva – kazuje Ara koja priznaje da su joj brojni prijatelji i članovi porodice okrenuli leđa kada je odlučila da se bavi vidovnjaštvom.

Danas Ara radi kao učiteljica spiritualizma i vidovnjakinja, a svoje učenike uči kako psihički ojačati „slušajući svoj unutrašnji glas.

  • Vjerujem da je spiritualizam ključ za ostvarivanje svega što želite – klijenata, novca ili života o kojem ste oduvijek maštali. I dalje dobijam razne uvrede preko interneta, ali na sve to sada odgovaram osmijehom. Naučila sam da je u redu biti čudan – zaključuje Ara.

error: Content is protected !!