Vidoviti Ado iz Doboja spasio brak Amerikancima: Svekrva se sihirima obrušila na ljubav, Adine moći je porazile!

 

(061 486 402)

Vidoviti Ado iz Doboja spada u red cijenjenih i priznatih vidovnjaka i duhovnih iscjelitelja. Glas o njegovim sposobnostima čuo se na sve četiri strane svijeta. Uvažavaju ga parapsiholozi, duhovni iscjelitelji, bioenergičari, a posebno nesretni i bolesni. Iz njegove prakse i dugogodišnjeg uspješnog rada, neprestano nam stižu priče od kojih se ledi krvi u žilama. Posljednja priča u nizu dolazi iz Amerike. Senad i Adela, naše gore listovi, upoznali su se u Americi gdje su bježeći od agresije nad BiH, svako sa svojim porodicama, kao djeca, zatražili spas.

Tamo smo oboje završili istu školu. Zavoljeli se, vjenčali, djecu dobili. Sve je nekako išlo lijepo, svojim tokom, neusiljeno. Problem su počeli kad smo učestali s dolascima u Bosnu.

Krenuše svakodnevne svađe, tuče, predbacivanja, ma pravi raskol. Bračni brodolom spasio je Ado. Naime, kad je već došlo do razvoda, njih dvoje su se našli pred licem Ade iz Doboja. Došli su zajedno avionom, ne progovorivši ni riječi tokom leta. S aerodrome iz Sarajeva, do Doboja ih je odvezao taksista. Bilo mu je sumnjivo to što njegovo dvoje putnika n iriječ ne progovara.

– Sad kad se toga sjetimo, oboje se smijemo. Zaista smo bili glupi. Ali, nismo tad znali ono što znamo danas – da je našim venama kolala magija. Naime, kad smo odlučili u Bosno obnoviti kuće, moja se svekrva razgoropadila. Bilo joj je krivo što prvo obnavljamo moju rodnu kuću. A to čak i nije bila ideja. Tako je odlučio moj muž rekavši da je moj rodni dom manje oštećen, da ćemo njega prije obnoviti kako bismo imali gdje prenoćiti kad dođemo u otadžbinu. E, tad krenuše sve te naše muke, prepirke. Zaboravismo i na Bosnu i obnovu. I na bračne zavjete. Svega je bilo, samo sloge i poštovanja nimalo. Da odemo kod Ade, natjerali su nas naši prijatelji.

-Vi se toliko volite i poštujete, to se vidi iz aviona. Ovo što vam se sad dešava, nije normalno. Nisu čista posla. Morate nekom hodži da vam pogleda, da vas spašavam, a Ado je najbolji – urgirali su naši prijatelji.

Poslušali smo ih i zakazali termin. Kažem vam, do Dobija riječ nismo progovorili, odvojeno smo čekirali karte, sjedili odvojeno u avionu…umalo da do Doboja ne odemo različitim taksijima. No, čim smo sjeli pred Adu, naša su se srca natopljena i zaleđena magijom, počela otkravljivati.

-Od Ade saznadosmo istinu o suprugovoj pohlepnoj majci koja nije prezala čak ni od toga da nas rastavi, djecu nam učini siročićima, samo da ja kao ne bi nosila pare u Bosnu. Kakogod, Ado je magiju otkloni, zaštitio nas, pomirio. Odmah smo našu novopronađenu sreću krunisali novim medenim mjesecom. Moju smo svekrvu moram priznati šokirali. Ona očekivala razvod, još otkopavanja ratnih sjekira, kad tamo, mi se i dalje volimo I nastavljamo s obnavljanjem naših domova u Bosni. Ado nas je i zaštitio, ne samo od nje nego i od svih kojima bi moglo pasti na pamet da nam nažao učine…- ispričala je Adela.

A podsjećanja radi, vidoviti Ado u svijetu alternative je od malih nogu; tajne duhovne medicine i ogledanje savladao je od svoje majke, a koristi staru porodičnu islamsku knjigu koja sadrži u sebi tajne liječenja duhovnom medicinom, staru preko 300 godina. Tajni zapisi su određena pisanja i tu nisu samo arapska slova, u ovu Tajnu knjigu ljekovitih zapisa ubačeno je šest-sedam raznih pisama koje mogu dešifrovati samo određene osobe koje to znaju. Obično te rukpoise i savjete dešifruje noću, u snu mu se pojavljuju rješenja za svaki problem i svaku osobu.

– Bavim se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gledam čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost, ručno pišem zapise… To je Božiji dar, ponešto i nauka, bioenergija i intuicija. Rođen sam da sve što je zlo u ljudima otklanjam. Imam za to određene rituale, oni su tajni i ne mogu da ih otkrivam do kraja – kaže Ado.

Vidoviti Ado radi i bioenergetske tretmane. Ipak, ono što ga dobrano izdvaja od drugih jeste njegova sposobnost da otvori čovjekovu ”životnu zvijezdu“ i iz nje “pročita” šta ga čeka sutra.

– Ja ljudsku sudbinu gledam kroz Svetu knjigu, jer otvarajući Knjigu ja praktično otvaram njegovu zvijezdu. Osim što mi može pokazati da li je čovjek pod sihrima tu se može najviše saznati njegova budućnost, da li ga voljena osoba vara, kakva su mu djeca i šta će od njih postati, šta će mu se dešavati u poslu, ljubavi… Ako mi se ukaže da je čovjek proklet onda to sa njega skidam. Ja čovjeku nikada ne govorim ružne stvari koje “vidim”, ali na neki način upozorim. Istinu govorim direktno u lice ako vidim nevjeru, lopovluk, laži….

Na pitanje koji je najčešći uzrok pravljenja i podmetanja sihira, Vidoviti Ado odgovara:

– To su ljubomora, zavist i osveta. Ljubomora zbog napredovanja prijatelja, komšije, poslovnog partnera, u ljubavi i dobrom braku… Zavist na dobroj kući, dobrom autu, primjerenoj djeci, napredovanju u sportu, nauci ili bilo kojem drugom poslu… Osveta sa željom da sve krene određenom naopako, da izgubi posao, dom i obitelj. – Danas se pravi najmanje stotinjak različitih vrsta sihira i zato je sve manje skladnih brakova, sreće, napretka, zdravlja… Isto tako, mogući uzrok što je čovjek nesretan je i ime koje nosi. Često se uz to ime veže nesreća, sihir, urok ili magija. Ja savjetujem nakon duhovnog tretmana i skidanja zla, da čovjek promijeni ime i to svi čine i tako sa sebe skidaju prvi uzrok nesreće u njihovom životu.