VIDOVITA DŽEMILA: MOJIM KARTAMA VJERUJU I DOMAĆICE, I PROFESORI, I POLITIČARI, I PJEVAČICE

 Džemili je došla uplašena žena, sindikalna funkcionerka „oštrog jezika“. Interesovala hoće li ona biti na spisku za otkaz. Kada joj je Vidovita Džemila kazala da će ona njima dati otkaz, žena je poludjela i kazala joj da ništa ne zna. Pola godine kasnije došla je i izvinula joj se….

 O vidovitoj Džemili Kulović iz Sarajeva znaju i vrapci na grani. Neosporno najpoznatija je vidovnjakinja, astrolog, reiki majstor… Autorica je tri objavljene knjige: „Sanovnik“, „Predviđanje budućnosti“ i „Reiki – božanska energija“. Bez obzira na različite poglede i shvatanja vidovnjaštva i paranormalnih pojava, utisak je da nauka i moderno društvo polako skidaju veo sa ove tajanstvenosti i na neki način prihvataju neke od ovih disciplina kao opravdane, potrebne, provjerene i dokazane.

 „Ostaće vječita dilema da li je proricanje budućnosti istina ili obmana. Ja tvrdim da je predviđanje budućnosti moguće. Potrebno je samo znati kako. A za to su potrebni dar, znanje i moć vizionarstva. Mislim da posjedujem ono „treće oko“ koje je Božji dar – započela je priču za portal „aura.ba“ Dzemila Kulović, čije je ime u svijetu i kod nas poznato više od 30 godina.

Poput svjetionika u tami i vrlo često jedine luke spasa pomogla je savjetima i lijepom riječju mnogim ljudima. Ni sama ne zna koliko je izliječila ranjenih duša, a koliko je ljudi, koji su bili izgubili svaku nadu, ponovo usrećila i usmjerila pravim putem. Njena specijalnost su mantičke vještine i tu joj na balkanskim prostorima nema ravne.

„Karte vam nikada neće tvrditi da će se nešto sigurno dogoditi, ali vam mogu odgovoriti na sve što vas zanima. Naravno, za to je potrebno da se i vi i ja pripremimo i skoncentrišemo na problem, odnosno predmet interesovanja. Gledanje u karte je tehnika, koju može svako savladati – kaže Džemila i pojašnjava da je naša budućnost manjim, iako važnim dijelom, određena sudbinom, a većim i još važnijim – ona je proizvod naših postupaka i misli u sadašnjosti i prošlosti.

Ukratko mi sami stvaramo svoju budućnost. Samo rijetki je mogu „vidjeti“ i „pročitati“. Nekima je potrebna pomoć u tim stvarima, a drugi opet imaju izraženu intuiciju, koja je vrlo često izvanredan signal za vremena ili događaje koji dolaze.

O vidovnjaštvu kao zabavi, biznisu i disciplini vode se brojne rasprave i polemike. Sa vjerskog aspekta ovo je šejtanski (đavolji) posao, a sa naučnog sve je manje negiranja. O šarlatanstvu, umjetnicima i stručnjacima alternativcima i parapsiholozima, Džemila Kulović za portal „aura.ba“ kaže:

Svome poslu nikada nisam prilazila šarlatanski, nego profesionalno i ljudski. Nikada u ovome nisam imala megalomanske apetite, niti sam se upuštala u trgovinu sa nečijim sudbinama, životima ili biznisom. Svojim savjetima ću vam pomoći kako da svoju sutrašnjicu mijenjate u vlastitu korist. Ali vam neću pomoći oko preljube, kocke, prevara…

Nikada me nemojte pitati o sretnim brojevima, da li ćete dobiti u kockarnici i koliko dugo ćete živjeti. Po mojim načelima to graniči sa vračanjem, a ja to ne želim i to nisam – kaže naša sagovornica.

Brojna su svjedočanstva Džemilinih uspješnih vizija i savjeta. Teško je izdvojiti nešto posebno. Ipak, priča naše čitateljke iz Bugojna je po svemu posebna. Džemili je došla uplašena žena, sindikalna funkcionerka „oštrog jezika“. Živjela je sa bolesnom majkom, a radila u firmi koja je bila pred stečajem. Spremali su se otkazi za većinu uposlenih. Žena se interesovala hoće li ona biti na spisku za otkaz.

„Ti ćeš njima dati otkaz i do kraja godine ćeš se odseliti iz Bugojna. Udaćeš se i preseliti u jedan veliki grad – govorila je Džemila.

„Nema ništa od toga – bila je kategorična Bugojanka, ne krijući razočarenje Džemilinim neznanjem.

Nedavno se ova žena javila Džemili. Potvrdila joj je da se sve obistinilo onako kako joj je vidovnjakinja najavila. Udala se u Sarajevo i zaista je ona dala otkaz u svojoj bugojanskoj firmi.

„Mnoge istinite priče iz moje prakse ću objediniti i objaviti u mojoj sljedećoj knjizi. Biće to bestseler – najavljuje naša sagovornica svoju četvrtu knjigu. Treću „Reiki – božanska energija“ je objavila ovih dana i kaže posvetila je onima koje zanima reiki, a takođe i onima koji na reiki gledaju sa skepticizmom.

 

„Nakon što je pročitaju, vjerujem da će imati pozitivno mišljenje o reikiju. Naš narod ne zna da se u Švedskoj reiki energija primjenjuje i u bolnicama, te da je priznata i kod njihovog socijalnog osiguranja. U Njemačkoj postoje škole. Ja sam tamo dobila diplomu reiki učitelja – kazala nam je na kraju razgovora Džemila Kulović.

 

Vidovita Džemila je jedno od najcjenjenijih imena u parapsihologiji na Balkanu. Vjerovatno zbog toga ovaj pseudonim se masovno koristi širom svijeta. I zbog toga sarajevska Džemila Kulović vrlo često ima problema. Kaže, da se pojavljuju lažne vidovite Džemile po Srbiji, Hrvatskoj, Americi, da čak imajui svoje TV reklame ili emisije. Tek kada prevare komintente ili ih pogrešno usmjere, te osobe se javljaju Džemili Jkulović u Sarajevo.

„Neke smo moje dvojnice otkrili, a za nekima još uvijek tragamo – kazala je na kraju za portal „aura.ba“ Džemila Kulović. Njen kontakt telefon je 061 276 377

error: Content is protected !!