(Video) Svjetski rekord? Žena u stanu živi sa više od hiljadu mačaka!

Mačke imaju sve što im je potrebno – hranu, smještaj i redovne preglede kod veterinara. Njihova gazdarica tvrdi da je u 24 godine živjela s 28 hiljada mačaka, što je vjerovatno svjetski rekord

Upoznajte Lyneu Lattanzio (67), ženu koja se brine o čak 1100 mačaka. Njena kuća u Kaliforniji postala je pravo mačje utočište, a Lynea je svojim mezimicama ustupila veći životni prostor preselivši se u prikolicu na svoje imanje. Mačke mogu raditi što požele, a njihova vremešna gazdarica trudi se omogućiti im najbolju pažnju i njegu. Imaju sve što im je potrebno – hranu, smještaj i redovne preglede kod veterinara, a procjenjuje se da to godišnje stoji čak 1,6 miliona dolara.

Njezina kuća od 390 kvadrata najveće je utočiste za mačke u Kaliforniji, a Lynea tvrdi da trenutno skrbi o 800 odraslih i 300 mladih mačaka. U 24 godine živjela je s 28 hiljada mačaka, što je vjerovatno svjetski rekord.

– Sigurno sam na vrhu liste najekscentričnijih žena s mačkama. Sve ih podjednako volim, no voljela bih kad bi ih ljudi posvojili, priznaje simpatična umirovljenica. Objavu Facebook stranice LADbible pregledalo je više od 5,5 miliona korisnika.