(VIDEO) Svakog dana odlazi u pustinju i životinjama donosi svježu vodu kako bi preživjele sušu

Ovaj čovjek svakoga dana odlazi u vrelu kenijsku pustinju kako bi učinio samo jednu stvar. Satima se vozi do mjesta na kojem se okupljaju životinje kako bi im donio vodu bez koje ne bi mogle preživjeti.

Naime, kao i svakog ljeta ovo područje pogađaju velike suše a rijeke i jezera bukvalno nestaju preko dana, ostavljajući mnogobrojne životinje u smrtnoj opasnosti.

Patrik Kalonzo kaže kako životinje prepoznaju zvuk motora i jako se razvesele kada ga ugledaju kako im se približava. Dočeka ga nekoliko stotina životinja, one ga se ne boje i uvijek mu priđu blizu kako bi iskazale svoje poštovanje i zahvalnost. Kao da znaju da bez ovog dobrog čovjeka ne bi preživjele.

Zbog klimatskih promjena na njihovu staništu sve je teže i teže preživjeti. On je znao da mora učiniti nešto za te životinje jer ako ništa ne pokuša, mnoge će jednostavno uginuti. Kada ne čini dobro djelo životinjama, dobri 41-godišnjak obilazi škole i pripovijeda djeci o životinjama i životu u divljini.

“Uopšte nema vode pa životinje u potpunosti zavise od ljudi. Ako im ne pomognemo, umrijeće. Sinoć sam zatekao krdo od 500 bufala kako stoji pored rupe za vodu. Kada sam stigao, namirisali su vodu i odmah počeli da piju. Bili su veoma uzbuđeni” – kaže Patrik.