Video snimak: TUČA MIGRANATA U KAMPU BLAŽUJ

Bilo je dvadesetak povrijeđenih, a jedna teže povrijeđena osoba je zadržana na sarajevskom Kliničkom centru.

Dok sarajevska policija još uvijek traga za svakim akterima masovne tuče u prihvatnom migratskom centru u Blažuju, nedaleko od Sarajeva, situacija u ovom kampu je danas nešto mirnija. Podsjećamo, u noći između nedjelje i ponedjeljka, oko tri sata sata došlo je do velike tuče među migrantima. U njoj je učestvovalo više stotina ljudi, a koristili su se noževi, letve, kamenice i sve drugo do čega su migranti mogli doći.
MUP Kantona Sarajevo morao je dići specijalnu jedinicu i druga pojačanja kako bi oko pet sati stavio situaciju pod kontrolu. Bilo je dvadesetak povrijeđenih, a jedna teže povrijeđena osoba je zadržana na sarajevskom Kliničkom centru.
Koliko je velika tuča bila, najbolje govori podatak da se domaće osoblje sklonilo i izvuklo sa strane dok se više stotina ljudi tuklo između sebe.
Obzirom da u Centru ima više različitih etničkih skupina, nije isključeno i da je tuča izbila po tom osnovu. U ovom kampu, ali i u drugim prihvatnim centrima u BiH, poznate su netrpeljivosti između stranaca, Alžiraca, Iranaca i ilegalnih migranata iz drugih zemalja.

Pogledajte video koji masovne tuče migranata u Blažuju.