(Video) Prvi plutajući šator na svijetu učinit će da poželite živjeti u prirodi

Prvi plutajući šator na svijetu će učiniti da poželite da živite u prirodi – na neodređeno vrijeme

Može li postojati  bolji način da provedete vrijeme u prirodi? Mislimo da ne. Zahvaljujući kompaniji SmithFly, sada je moguće spavati u šatoru, na vodi.

Šator Shoal, prvi plutajući šator na svijetu, je otprilike veličine 243×243 centimetra. Osoba visine 1,90m može leći ili ustati u sredini. Sa samo 34 kg, lako se može smotati u rolnu veličine 152 x 60 x 45 centimetara.

SmithFly predlaže korišćenje ovog šatora za kampovanje na “vašim omiljenim ribnjacima, slanoj vodi, potocima, ili vašoj omiljenoj rijeci.“ Ova kompanija ne mora mnogo da se trudi u ubjeđivanju, plutajući šator je ono od čega se sastoje kamperski snovi.

Pod plutajućeg šatora je splav na naduvavanje. Struktura cjelokupnog šatora je otporna na jake vjetrove.

Očekivano, tkanina šatora je vodootporna. Pod šatora, debljine oko 15 cm, služi kao vazdušni dušek, i izgleda kao veličanstveno mjesto za druženje – danju ili noću.

Ovu kompaniju, koja je pokrenuta 2010. godine, osnovao je Itan Smit. Jedna od misija ove kompanije je očuvanje životne sredine pri proizvodnji multigeneracijskih proizvoda koji su privlačni svim kupcima.

Šator Šhoal košta 1.499 američkih dolara i može se naručiti na internetu. Iako plutajućih šatora još uvijek nema u zalihama, prva serija će biti puštena u decembru 2017. ili januaru 2018. godine. U slučaju nesreće, šator Shoal dolazi sa vrećom za skladištenje, manuelnom nožnom pumpom, i kompletom za zakrpe.