(VIDEO) Pogledajte misteriozne snimke za koje ne postoji razumno objašnjenje

Vjerujete li u duhove, misteriozna čudovišta i druge sablasne pojave? Ili smatrate da za sve postoji racionalno objašnjenje? Koji god da je vaš odgovor, trebate pogledati 10 fotografija snimljenih u okolnostima koje do danas nisu razjašnjene.

1.„Babuška“

Na snimcima atentata na Kenedija iz 1963. se pojavljuje misteriozna žena sa maramom koja, kako se čini, fotografiše događaj, dok svi ostali panično bježe u potrazi za skloništem. Američki mediji su ovu ženu nazvali „Babuška“, pošto ih je podsjetila na čuvene ruske lutke. Iako su agenti FBI pokušavali, njen identitet nikada nije utvrđen.

2.Hesdalenska svjetla

Već godinama u javnosti kruže slike o misterioznim svjetlima koja se pojavljuju na fotografijama snimljenim u norveškoj dolini Hesdalen. Sprovedene su brojne studije o ovom fenomenu, ali naučnici i dalje nemaju odgovor na pitanje o čemu je zapravo riječ.

3.Morsko čudovište sa Hukovog ostrva

Jedan bračni par je 1964. godine, u Australiji, na Hukovom ostrvu, zabilježio je fotografiju nečega za šta su bili uvjereni da je morsko čudovište. Dužina ove morske nemani je bila preko dvadeset metara, a dvoje supružnika tvrde da su, nakon fotografisanja, videli kako je neman razjapila čeljusti, a zatim otišla.

4.Misteriozni astronaut

Te 1964. godine, jedan muškarac je fotografisao svoju kćerku na livadi. Nakon što je razvio film i izradio fotografije, primjetio je čudnu pojavu u pozadini – muškarca u astronautskom odijelu. Otac djevojčice je tvrdio kako je ubijeđen da u trenutku fotografisanja u blizini nije bilo nikoga, a “Kodak” je angažovao eksperte koji su utvrdili da nije riječ o foto-montaži.

5.Duhovi sa broda „Votertaun“

Ova fotografija se smatra jednom od najstarijih fotografija na kojoj se „vide“ duhovi. Fotografiju je snimio kapetan broda 1924. godine, nakon nesretnog slučaja u kom su život izgubila dvojica mornara, a na fotografiji se navodno mogu vidjeti njihova lica.

6.Satelit „Crni vitez“

Prema tadašnjim navodima, 1960. godine je u Zemljinoj orbiti primjećen nepoznati leteći objekat tamne boje, za koji je utvrđeno da nije djelo čoveka. Sličan predmet je viđen i fotografisan još nekoliko puta, a ono što je zajedničko za sve ove slučajeve je da bi predmet nestao odmah nakon fotografisanja.

7.Misterija porodične fotografije

Nije sačuvano puno podataka o ovoj fotografiji, sem da je riječ o izvjesnoj porodici Koper, čiji su članovi željeli da snime trenutak kupovine nove kuće snimanjem porodičnog portreta. Kada je fotografija izrađena, lijevo od porodice se pojavila silueta koja liči na tijelo koje visi sa plafona.

8.Mjesečeva piramida

Ovu fotografiju je snimila posada „Apola 17“ prilikom njihovog posljednjeg leta do Mjeseca. Zbog prevelike ekspozicije, fotografija je odbačena, ali kada su stručnjaci obradili fotografiju i povećali kontrast, prikazalo se nešto nalik na piramidu.

9.Duh Fredija Džeksona

Ova fotografija je snimljena 1919. godine, na sahrani Fredija Džeksona, člana eskadrile. Pri samom vrhu fotografija, između dva vojnika se nazire lice muškarca. Članovi eskadrile su potvrdili da je riječ upravo o samom Frediju Džeksonu.

10.Misterija Elise Lem

Godine 2013, Elisa Lem je pronađena mrtva na krovu jednog hotela. Smrt je proglašena nesrećom, pošto na njenom tijelu nije bilo tragova nasilja. Dok su istraživali nesreću, obezbjeđenje je naišlo na snimak na kom se vidi kako Elisa ulazi u lift i ponaša se vrlo čudno.