(Video) Pio je poseban napitak za besmrtnost, a onda se bukvalno pretvorio u štrumpfa!

Pol Karason je platio skupu cijenu potrage za besmrtnošću. Pol Karason je 2008. godine po prvi put prihvatio da se pojavi na televiziji, ne da gostuje, već pojavi jer je na određeni način bio zdravstveni fenomen.

 

Pojavljivanje je mnogo bolja riječ jer se na velikim ekranima prvenstveno pojavio zbog svog izgleda.

Pol je od glave do pete bio plav.

Mnogi su ga poredili sa štrumpfovima zbog izuzetno jake nijanse plave koja je zbog njegove sijede kose posebno dolazila do izražaja.

Međutim, većinu svog života Karason je izgledao kao i drugi ljudi. Imao je svijetli  ten i riđu kosu.

A onda je u jednom trenutku vidio reklamu u magazinu u kojoj je osušena ljubičica vraćena u život zahvaljujući posebnom rastvoru – jonima srebra u vodi.

Karason je odmah kupio reklamirani uređaj kako bi sam pravio koloidno srebro – u pitanju je jedna supstanca rasuta kroz drugu – i uskoro je pio velike količine ovog rastvora u nadi da će tako poboljšati svoje zdravlje i živeti vječno.
Nakon nekoliko godina ovog režima, Karason je razvio stanje koje doktori nazivaju argirija – plavljenje kože.

Ovaj poremećaj izazvao je veliki broj jona srebra u tijelu koji reaguju kada su izloženi sunčevoj svjetlosti.

U pitanju je retko stanje za koje nema lijeka, i najčešće je krivac pretjerana upotreba koloidnog srebra.

Kada je efikasnost ovog tretmana u pitanju, stručnjaci su podijeljeni jer zaključak svakog istraživača u velikoj mjeri zavisi od toga kojim izvorima vjeruje i kako tumači svoja lična iskustva.

Karason je u emisiji izjavio da je imao problema sa kiselinom u stomaku, ali da je nakon uzimanja koloidnog srebra ona nestala za manje od 3 dana.

Ipak, Karason je preminuo 2013. godine od moždanog udara koji nije bio povezan sa argirijom.

Posljednjih godina života imao je velikih problema zbog boje kože, ali to ga nije spriječilo da nastavi da uzima koloidno srebro – do samog kraja.