(VIDEO) Otkud kip vanzemaljca na fasadi crkve iz 13. vijeka?!

Među brojnim kipovima koji se nalaze na škotskoj Paislej crkvi sagrađenoj 1245. godine, našao se i jedan koji je skoro identičan strašnom  vanzemaljcu iz kultnog horora Ridlija Skota “Alien”.

Teoretičarima zavjere i ufolozima širom svijeta ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su vanzemaljci još davnih dana posjetili našu planetu i da se ovdje možda još uvijek nalaze. Sveštenik ove crkve Alen Birs dao je svoje objašnjenje za ovu neobičnu skulpturu na crkvenoj fasadi.

Naime, crkva je tokom devedesetih godina prošlog vijeka prošla kroz koliko renoviranja, a mnogi kipovi su zamijenjeni. Birs je uvjeren kako se jedan od kipara malo našalio i odlučio da doda neka nova i neobična lica među prastare groteskne skulpture koje se nalaze na građevini.

– Nisam uvjeren da je kipar namjerno kopirao film, već prije koncept vanzemaljca koji je korišćen u filmu “Alien” . Sigurno je bio veliki fan tog filma pa se vjerovatno malo zanio pri radu– kaže velečasni Birs.

Inače, vanzemaljac iz naučno-fantastičnog klasika Ridlija Skota, “Alien”, djelo je Hansa Rudolfa Gidžera koji je za rad na filmu osvojio i Oskara u kategoriji za specijalne efekte.

(aura.ba)